loader
Foto

“Sunt din Moldova. Fac film”

Identitate Basarabia - Leontina Vatamanu

 

Violeta Gorgos
Identitate Basarabia

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Face parte din prima generaţie de tineri basarebeni care au mers la studii în România.
După absolvirea Academiei de Teatru şi Film în 1995 a revenit la Chişinău şi spune că rostul ei este să pună pe ecran file din istoria modernă a Republicii Moldova.

Caută şi nu găseşte deosebiri între două localităţi de pe un mal şi altul al Prutului în “Satul din oglindă”. Este alături de soldaţii din armata naţională când aceştia elimină “Sărma(na) de pe Prut”. Îi readuce peste ani în faţa spectatorului pe Ion şi Doina Aldea Teodorovici care în filmul ei se iubesc mai mult ca niciodată. Şi din dragoste şi durere face un emoţionant film despre tatăl ei, scriitorul Ion Vatamanu “fiindcă mi se face dor de tine…”.

 

Doar câteva titluri dintr-o filmografie de regizor, fragmente pe care am reuşit să le prezentăm într-o emisiune cu genericul "Identitate Basarabia".

 

O producţie TVR Iaşi realizată de Violeta Gorgos, Cristian Sbîngu şi Sebastian Ivanovici.

 

Identitate Basarabia

Realizator: Violeta Gorgos

 

TVR 3: Duminică, 12 octombrie, ora 14.30

TVR Iaşi: Marţi, 14 octombrie, ora 20.30

22:00 Preluare TVR3

7:00 3 ceasuri bune

 
Iașii marilor iubiri:

Întâmplarea e dincolo de ficțiune. Literatura nu întrece viața! Aflați povestea toată de la Oana Lazăr, la "Iașii marilor iubiri". TVR Iași, ...

Despre depresie pe înţelesul tuturor am vorbit marți, la "Tableta de sănătate", la TVR Iaşi de la ora 16.00. O emisiune de Claudia Dănăilă.

Luni, 22 aprilie, de la ora 18:00, la TVR Iași, Ovidiu Mihăiuc v-a propus o nouă ediție "Interviul săptămânii".

 

#tvriasi