loader
Foto

Sub semnul tradiţiei

„Vară pentru voi” cu Raluca Aftene şi Dan Trofin

 

Raluca Aftene
Dan Trofin
Vară pentru voi

Pentru al 21-lea an, Iaşul găzduieşte Festivalul Internaţional de Folclor „Cătălina. Peste 800 de participanţi din 10 ţări ne arată cu mândrie cum îşi respectă înaintaşii prin intermediul cântecului şi jocului popular, dar şi prin meşteşuguri sau port. Raluca Aftene va vorbi astăzi, în ziua dedicată iei, cu Iurie Levcic, un energic susţinător al tradiţiilor româneşti din Cernăuţi şi cu Marcel Dupu, directorul Palatului Copiilor din Botoşani, despre experienţa participării la Festivalul Cătălina. Emanuel Baiceanu din Paşcani va fi dovada vie că şi tânăra generaţie agrează cântecul popular.

Şi grija pentru patrimoniu se înscrie în aceeaşi atitudine faţă de tradiţie. Campania pentru salvarea casei din Mihăileni, Botoşani a lui George Enescu a fost iniţiată şi susţinută şi de Raluca Ştirbăţ, o pianistă care, deşi stabilită la Viena, nu-şi uită originile. Va fi alături de Raluca Aftene pentru a vorbi despre progresele făcute în restaurarea casei “Enescu”, dar şi despre proiectele sale artistice.


Ne vedem de luni până vineri, de la ora 17.00, în direct la TVR Iaşi şi online pe www.tvrplus.ro/live-tvr-iasi!

Vară pentru voi

Realizatori: Raluca Aftene şi Dan Trofin

TVR Iaşi: luni – vineri, ora 17.00

Reluare: de la ora 20.30

22:00 Preluare TVR3

7:00 Mașina timpului

Realizator - Dan Trofin
 

Am urmărit o ediție "Reporter special" - Studenții străini ai Iașului. Joi, 25 aprilie, ora 18:30, la TVR Iași. Realizator - Ioana Doleanu.    

Iașii marilor iubiri:

Întâmplarea e dincolo de ficțiune. Literatura nu întrece viața! Aflați povestea toată de la Oana Lazăr, la "Iașii marilor iubiri". TVR Iași, ...

Despre depresie pe înţelesul tuturor am vorbit marți, la "Tableta de sănătate", la TVR Iaşi de la ora 16.00. O emisiune de Claudia Dănăilă.

 

#tvriasi