loader
Foto

Galerie foto

Strunga, o staţiune risipită în anii tranziţiei

Luni, 1 mai, de la ora 18.30, la "Reporter special".

 

Sergiu Ciocoiu
Reporter special

Cândva, în judeţul Iaşi, aproape de Târgu Frumos, strălucea o staţiune balneară în satul Strunga. Mii de persoane din întreaga ţară veneau în fiecare an aici pentru a se trata şi pentru a se bucura de cadrul natural idilic în care se aflau băile.

De două ori a dispărut staţiunea, în urma a două războaie, dar a mai dispărut şi a treia oară, în urma revoluţiei din 1989. Izvoarele există însă, la fel şi disponibilitatea edililor de a sprijini orice iniţiativă privată care să vizeze refacerea Băilor de la Strunga, o sintagmă atât de consacrată timp de două veacuri, acum pe cale de a fi năpădită de buruienile uitării.

 

14:00 Telejurnal

- Preluare TVR1

14:45 ABC

-UL democratiei&Mașina Timpului Realizator - Ovidiu Mihăiuc / Dan Trofin
 
Iașii marilor iubiri:

Întâmplarea e dincolo de ficțiune. Literatura nu întrece viața! Aflați povestea toată de la Oana Lazăr, la "Iașii marilor iubiri". TVR Iași, ...

Urmăriți o ediție "Reporter special" - Studenții străini ai Iașului. Joi, 25 aprilie, ora 18:30, la TVR Iași. Realizator - Ioana Doleanu.    

Despre depresie pe înţelesul tuturor am vorbit marți, la "Tableta de sănătate", la TVR Iaşi de la ora 16.00. O emisiune de Claudia Dănăilă.

 

#tvriasi