loader
Foto

Galerie foto

Sergiu Cotorobai, dansator prin viață

Este prim-solist al Operei Naţionale Române Iaşi de exact douăzeci de ani. La “Cap de afiș”, Sergiu Cotorobai ne vorbește despre cariera sa, dar și despre cum poți fi… dansator prin viață.

 

Andreea Ştiliuc
Cap de afiș

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Sergiu Cotorobai a descoperit dansul de când era mic. S-a născut în Republica Moldova în 1966. A fost selectat la Academia de Balet şi Coregrafie din Moscova. În urma unui accident grav, a fost nevoit să întrerupă studiile. I s-a spus că nu va mai putea dansa niciodată, dar a reușit să își împlinească visul. A terminat Colegiul de Coregrafie din Chişinău. A fost balerin, apoi solist al Operei Naționale din Chișinău. A dansat pe scena celebrului Teatru Bolshoi. A fost luat în armată, în forțele speciale din vremea Uniunii Sovietice.

În 1992, s-a stabilit în România, devenind prim-solist al Teatrului Liric Constanța. Este prim-solist al Operei Naţionale Române Iaşi din 1996. “Lacul Lebedelor”, “Giselle”, “Spărgătorul de nuci”, “Romeo și Julieta”, “Don Quijote”, “Mandarinul Miraculos”, “Bolero” sunt doar câteva din spectacolele la care a colaborat. Este asistent de coregrafie la multe dintre producțiile instituției ieșene. De asemenea, predă la Secția de Coregrafie a Colegiului Național de Artă “Octav Băncilă” din Iași.

 

„Cap de afiș”

Realizator: Andreea Știliuc

TVR Iaşi: joi, 9 iunie, ora 17.00 (reluare - 20.30)

TVR 3: marți, 14 iunie, ora 22.00

18:30 Iașii marilor iubiri

- Locul inimii Realizator - Oana Lazăr

19:00 Ia'și descoperă

Ia'și descoperă - TeleViziunea mea cu Oltița Cîntec Realizator - Laura Lucescu
 
Comunitatea elenă din Iași, în sărbătoare | VIDEO

Luni, 24 iunie, de la ora 15:00, Olena Popovych vă invită să urmăriți o ediție "România diversă" despre comunitatea elenă din Iași.

"TeleViziunea mea", cu Oltița Cîntec | VIDEO

publicat: duminică, 23 iunie 2024

Duminică, 23 iunie, de la ora 21:00, pe TVR Iași, urmărim o ediție "TeleViziunea mea", cu Oltița Cîntec.

Vineri, 21 iunie, de la ora 9.00, în ultima ediție din acest sezon a emisiunii "Ziua bună de la Iași" de Ziua Mondială a Soarelui nu ne uităm ...

 

#tvriasi