loader
Foto

„Satul meu”: Produse tradiționale şi produse cu atestat

La TVR Iași, sâmbătă, 28 august, ora 09:00, Sergiu Ciocoiu v-a invitat la o nouă ediție a emisiunii „Satul meu” în care veți afla mai multe despre produsele tradiționale precum: hidromelul, vinul de mure și slăninuța afumată.

 

Sergiu Ciocoiu

O emisiune în care se vorbeşte despre felul în care încearcă unii producători să recupereze trecutul. Multe produse tradiţionale sunt pe cale să dispară din atenţia noastră, în ciuda calităţilor pe care le au.

Întreprinzătorii din lumea satului fac un pas înainte şi atestă o parte din aceste „vestigii culinare”. Despre cum au primit „acte oficiale” hidromelul, vinul de mure ori slăninuţa afumată, despre demersurile pe care le-au făcut producătorii pentru atestare şi despre felul în care Direcţia Agricolă se implică în iniţiativa acestor întreprinzători.

Realizator: Sergiu Ciocoiu

13:00 România diversă

- Din patrimoniul cultural al huțulilor din Bucovina Realizator - Olena Popovych

13:55 ABC

-UL democratiei&Mașina Timpului Realizator - Ovidiu Mihăiuc / Dan Trofin
 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Ziua Internaţională a Usturoiului | VIDEO

Ziua Internaţională a Usturoiului | VIDEO

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Am pregătit o dimineaţă condimentată. Vineri, 19 aprilie este "Ziua Internaţională a Usturoiului". Vizităm satul unde localnicii cultivă de sute ...

Despre „Adevărata Basarabie”, la

Asociația Tinerilor Români din Afara Granițelor organizează campania „Adevărata Basarabie”. Am călătorit dincolo de Prut alături de Alina ...

 

#tvriasi