loader
Foto

Galerie foto

Sărbătoare la zi mare: Festivalul Internaţional de Folclor „Mugurelul”

Obiceiurile, cântecul şi jocul popular şi-au dat întâlnire la sfârşitul lunii iunie  la Dorohoi.

 

Horia Gumeni
SĂRBĂTOARE LA ZI MARE

Cea de-a X-a ediţie jubiliară a Festivalului Internaţional “Mugurelul” a arătat încă o dată că dragostea pentru folclor nu are graniţe.

Peste 600 de solişti vocali, instrumentişti şi membri ai ansamblurilor din România, Ucraina, Republica Moldova şi Slovacia au însufleţit străzile Dorohoiului. În cele două zile de concurs, micii artişti au reuşit să impresioneze atât publicul, cât şi juriul de specialitate.

Mugurelul este singurul festival în care soliştii vocali sunt acompaniaţi pe scenă de o orchestră de copii şi tineri. De la an la an, vin să se întreacă copii mai valoroşi şi pasionaţi de folclor.

Culisele festivalului şi interviuri în exclusivitate vor putea fi urmărite într-o ediţie specială a emisiunii “Sărbătoare la zi mare” difuzată sâmbătă, de la ora 9.00, pe TVR Iaşi şi de la ora 11.00 pe TVR3.

 

Sărbătoare la zi mare: Festivalul Internaţional de Folclor “Mugurelul”

Realizator: Horia Gumeni

TVR Iaşi: sâmbătă, 19 iulie, ora 9.00

21:55 Mașina timpului

Realizator - Dan Trofin
 

Fiecare instrument muzical ne transmite farmecul său. Joi, 28 martie, la "Ziua bună de la Iași", s-a discutat despre țambal. Cu Laura Lucescu și ...

Spectacol folcloric ”De la Iași la Chișinău” | VIDEO

De Ziua Unirii Basarabiei cu România, în direct la TVR Iași, miercuri, 27 martie, de la ora 18:30, v-am invitat la spectacolul folcloric ”De la ...

"Forum economic", la TVR3 și TVR Iași | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Miercuri, 27 martie, de la ora 16.00, a fost difuzată o nouă ediție "Forum economic", la TVR3 și TVR Iași.

 

#tvriasi