loader
Foto

Galerie foto

Salvaţi din lumea tăcerii

Studiile arată că aproape trei copii dintr-o mie se nasc cu probleme de auz.

 

Gabriela Baiardi
Reporter special

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Surditatea era, până nu demult, o afecţiune netratabilă. Acum poate fi depistată încă din maternitate, copiii pot fi protezaţi auditiv de la câteva luni, iar la vârsta de un an, cînd încep să „achiziţioneze” limbaj, pot fi supuşi operaţiei de implant cohlear.

Iaşul a scris istorie în acest domeniu. Prima intervenţie din ţară s-a făcut în clinica ORL a Spitalului de Recuperare (2000). Tot aici s-a realizat, în 2008, şi primul implant cohlear binaural din România.

 

Peste 200 de copii şi adulţi cu hipoacuzie au “evadat” din lumea tăcerii, cu ajutorul medicilor ieşeni. Cum arăta viaţa lor când era „prea multă linişte”, cum i-a schimbat implantul cohlear, cât de importantă este diagnosticarea precoce şi care sunt factorii de risc ai apariţiei surdităţii la copii şi adulţi – într-un reportaj de Gabriela şi Loredan Baiardi.

 

Reporter special – Salvaţi din lumea tăcerii

Realizator: Gabriela Baiardi

TVR Iaşi: luni, 5 ianuarie, ora 20.00

Sâmbătă, 10 ianuarie, ora 18.30

TVR 3: duminică, 11 ianuarie, ora 19.00

22:00 Preluare TVR3

7:00 3 ceasuri bune

 

Fiecare instrument muzical ne transmite farmecul său. Joi, 28 martie, la "Ziua bună de la Iași", s-a discutat despre țambal. Cu Laura Lucescu și ...

Spectacol folcloric ”De la Iași la Chișinău” | VIDEO

De Ziua Unirii Basarabiei cu România, în direct la TVR Iași, miercuri, 27 martie, de la ora 18:30, v-am invitat la spectacolul folcloric ”De la ...

"Forum economic", la TVR3 și TVR Iași | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Miercuri, 27 martie, de la ora 16.00, a fost difuzată o nouă ediție "Forum economic", la TVR3 și TVR Iași.

 

#tvriasi