loader
Foto

"Rusia versus America" - muzică clasică, jazz şi rock

TVR Iaşi ne propune o ediție "Cap de afiş" dedicată muzicii.

 

Alex Vasiliu
Cap de afiș

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

În emisiunea "Cap de afiş" veţi cunoaşte mai întîi un tânăr dirijor englez, Andrew Walker, pasionat de muzica academică rusească, pe care a studiat-o la ea acasă, şi acum o promovează în lume. La Iaşi a prezentat publicului împreună cu orchestra filarmonicii "Moldova" două lucrări reţinute de istoria artei sunetelor: "Petruşka" de Igor Stravinski şi Rapsodia pentru pian de Serghei Rahmaninov pe o temă de Paganini.

Va urma documentarul despre Cornel Chiriac, primul jurnalist şi promotor român al jazz-ului şi rock-ului. Autor al unor studii, comentarii de ediţii discografice şi al prefeţei volumului de memorii "Viaţa mea la New Orleans" de Louis Armstrong, primul traducător în limba română al textului operei rock "Jesus Christ Superstar", figură legendară a radio-ului românesc şi internaţional datorită emisiunii de mare succes "Metronom", Cornel Chiriac a fost un îndrumător în domeniile rock şi jazz, de care tineretul are şi astăzi atîta nevoie.

Sunt reproduse fragmente inedite din emisiunile radiofonice ale lui Cornel Chiriac - emisiuni care încă nu figurează în nici o bază de date.

În emisiunea "Cap de afiş" este inclusă prima parte a documentarului "Cornel Chiriac - un idol, o legendă", documentar realizat la TVR Iaşi.

Cap de afiş – joi, 5 mai, TVR Iaşi, de la ora 17.00 şi în reluare de la 20.30, vineri, 6 mai, ora 10.00 şi duminică, 8 mai, de la ora 21:00.

Emisiunea se va difuza şi pe TVR 3 marţi, 10 mai, la ora 18.00.

16:00 Caravana TVR 3

- La Bacău Realizator - Vasile Arhire

17:30 Play

Realizator - Anca Medeleanu
 
Comunitatea elenă din Iași, în sărbătoare | VIDEO

Luni, 24 iunie, de la ora 15:00, Olena Popovych vă invită să urmăriți o ediție "România diversă" despre comunitatea elenă din Iași.

"TeleViziunea mea", cu Oltița Cîntec | VIDEO

publicat: duminică, 23 iunie 2024

Duminică, 23 iunie, de la ora 21:00, pe TVR Iași, urmărim o ediție "TeleViziunea mea", cu Oltița Cîntec.

Vineri, 21 iunie, de la ora 9.00, în ultima ediție din acest sezon a emisiunii "Ziua bună de la Iași" de Ziua Mondială a Soarelui nu ne uităm ...

 

#tvriasi