loader
Foto

Romanţa ne uneşte

Festivalul național de romanțe „Crizantema de Aur” se pregăteşte pentru cea de a 51-a ediţie care va avea loc la Târgovişte în luna octombrie

 

Carmen Olaru
Cap de afiș

Festivalul național de romanțe „Crizantema de Aur” se pregăteşte pentru cea de a 51-a ediţie care va avea loc la Târgovişte în luna octombrie. Până atunci, organizatorii au căutat cele mai bune voci de romanţă în întreaga ţară. După preselecţiile  de la Constanţa, Craiova şi Cluj, a fost rândul Ateneului din Iaşi să găzduiască preselecţia regională a îndrăgitului festival.

Cu emoţie, talent şi respect pentru ceea ce reprezintă romanţa, concurenţii au prezentat în faţa juriului piese care fac parte din patrimoniul cultural românesc, dar şi prime audiţii.

Festivalul Naţional de Interpretare şi Creaţie a Romanţei „Crizantema de Aur”,este un eveniment muzical ce are loc an de an în cetatea romanţei, Târgoviște. Ediţia din acest an are drept temă „Romanţa ne uneşte” şi este dedicată celebrării Centenarului Marii Uniri de la 1918 şi Anului European al Patrimoniului Cultural.
Alina Mavrodin Vasiliu, Director artistic al Festivalului Naţional “Crizantema de Aur” a fost invitata jurnalistei Carmen Olaru la "Cap de afiş", intr-o ediţie din care nu lipsesc fado-ul şi chansoneta, surori ale romanţei.
Realizator: Carmen Olaru

16:00 Caravana TVR 3

- La Bacău Realizator - Vasile Arhire

17:30 Play

Realizator - Anca Medeleanu
 
Comunitatea elenă din Iași, în sărbătoare | VIDEO

Luni, 24 iunie, de la ora 15:00, Olena Popovych vă invită să urmăriți o ediție "România diversă" despre comunitatea elenă din Iași.

"TeleViziunea mea", cu Oltița Cîntec | VIDEO

publicat: duminică, 23 iunie 2024

Duminică, 23 iunie, de la ora 21:00, pe TVR Iași, urmărim o ediție "TeleViziunea mea", cu Oltița Cîntec.

Vineri, 21 iunie, de la ora 9.00, în ultima ediție din acest sezon a emisiunii "Ziua bună de la Iași" de Ziua Mondială a Soarelui nu ne uităm ...

 

#tvriasi