loader
Foto

Romanţa ne uneşte

Festivalul național de romanțe „Crizantema de Aur” se pregăteşte pentru cea de a 51-a ediţie care va avea loc la Târgovişte în luna octombrie

 

Carmen Olaru
Cap de afiș

Festivalul național de romanțe „Crizantema de Aur” se pregăteşte pentru cea de a 51-a ediţie care va avea loc la Târgovişte în luna octombrie. Până atunci, organizatorii au căutat cele mai bune voci de romanţă în întreaga ţară. După preselecţiile  de la Constanţa, Craiova şi Cluj, a fost rândul Ateneului din Iaşi să găzduiască preselecţia regională a îndrăgitului festival.

Cu emoţie, talent şi respect pentru ceea ce reprezintă romanţa, concurenţii au prezentat în faţa juriului piese care fac parte din patrimoniul cultural românesc, dar şi prime audiţii.

Festivalul Naţional de Interpretare şi Creaţie a Romanţei „Crizantema de Aur”,este un eveniment muzical ce are loc an de an în cetatea romanţei, Târgoviște. Ediţia din acest an are drept temă „Romanţa ne uneşte” şi este dedicată celebrării Centenarului Marii Uniri de la 1918 şi Anului European al Patrimoniului Cultural.
Alina Mavrodin Vasiliu, Director artistic al Festivalului Naţional “Crizantema de Aur” a fost invitata jurnalistei Carmen Olaru la "Cap de afiş", intr-o ediţie din care nu lipsesc fado-ul şi chansoneta, surori ale romanţei.
Realizator: Carmen Olaru

15:00 Ediții de colecție

- Caravana TVR 3 la Tg. Neamţ Realizator - Dana Ișoveanu

16:00 Spațiul deciziilor

Realizator - Dan Trofin
 

Am urmărit o ediție "Reporter special" - Studenții străini ai Iașului. Joi, 25 aprilie, ora 18:30, la TVR Iași. Realizator - Ioana Doleanu.    

Iașii marilor iubiri:

Întâmplarea e dincolo de ficțiune. Literatura nu întrece viața! Aflați povestea toată de la Oana Lazăr, la "Iașii marilor iubiri". TVR Iași, ...

Despre depresie pe înţelesul tuturor am vorbit marți, la "Tableta de sănătate", la TVR Iaşi de la ora 16.00. O emisiune de Claudia Dănăilă.

 

#tvriasi