loader
Foto

România diversă: „Ziua Limbii şi a Teatrului Idiş” | VIDEO

TVR Iași vă invită să urmăriți o ediție "România diversă" despre Festivalul „Ziua Limbii şi a Teatrului Idiş” - ediția a doua. În 2020 evenimentul a avut loc online, între 25 și 26 mai,  pe Facebook.com/FederatiaEvreilor.

 

România diversă

Într-o istorie nescrisă a minorităţilor din România, Bucovina a fost dintotdeauna primitoare cu ceilalţi. Prezenţa evreilor la Suceava este atestată încă din 1473, iar la sfârşitul secolului XIX comunitatea evreiasca de aici avea un templu şi mai multe case de rugăciune.

Evreii cu rădăcinile aici sau nu, din România sau Israel, se simt ca acasă.

De aceea, a fost firesc ca Federaţia comunităţilor evreieşti din România să organizeze aici, în 2019, Festivalul „Ziua Limbii şi a Teatrului Idiş”.



Realizator: Cătălin Sava

22:00 Preluare TVR3

7:00 3 ceasuri bune

 
Iașii marilor iubiri:

Întâmplarea e dincolo de ficțiune. Literatura nu întrece viața! Aflați povestea toată de la Oana Lazăr, la "Iașii marilor iubiri". TVR Iași, ...

Urmăriți o ediție "Reporter special" - Studenții străini ai Iașului. Joi, 25 aprilie, ora 18:30, la TVR Iași. Realizator - Ioana Doleanu.    

Despre depresie pe înţelesul tuturor am vorbit marți, la "Tableta de sănătate", la TVR Iaşi de la ora 16.00. O emisiune de Claudia Dănăilă.

 

#tvriasi