loader
Foto

Români fără frontiere

TVR Iași la Lyon

 

Andreea Ştiliuc

În perioada 16-18 februarie 2016, mai multe producții TVR Iași au fost proiectate la Lyon, la invitația Consulatului General al României. Au fost aduse în faţa publicului două documentare despre Matei Vişniec: Parisul lui Matei şi Vişniec, rege la Avignon. De asemenea, au fost prezentate patru filme despre Iaşi, semnate de realizatori din Grecia, Spania, Portugalia și Slovenia, participanți la proiectul „Ia’şi Descoperă - Capitală Europeană a Culturii 2021”. Evenimentele s-au desfășurat la Cinema La Fourmi și la Maison de l’Europe et des Européens. Filmele au fost subtitrate în limba franceză.

La “Români fără frontiere”, aflăm cum au fost primite aceste producții de către publicul format din români stabiliți la Lyon (medici, profesori, cercetători, traducători), dar și din francezi interesați de cultura noastră.

În octombrie 2015, TVR Iași a mai prezentat documentare în Franța, la invitația Institutului Cultural Român din Paris.

Români fără frontiere - TVR Iaşi la Lyon

TVR Iaşi - Duminică, 20 martie, ora 11:30

TVR 3 - Duminică, 20 martie, ora 14:30

realizator - Andreea Știliuc

imagine - Relu Tabără

montaj - Dragoș Brehnescu

22:00 Preluare TVR3

7:00 Mașina timpului

Realizator - Dan Trofin
 

Am urmărit o ediție "Reporter special" - Studenții străini ai Iașului. Joi, 25 aprilie, ora 18:30, la TVR Iași. Realizator - Ioana Doleanu.    

Iașii marilor iubiri:

Întâmplarea e dincolo de ficțiune. Literatura nu întrece viața! Aflați povestea toată de la Oana Lazăr, la "Iașii marilor iubiri". TVR Iași, ...

Despre depresie pe înţelesul tuturor am vorbit marți, la "Tableta de sănătate", la TVR Iaşi de la ora 16.00. O emisiune de Claudia Dănăilă.

 

#tvriasi