loader
Foto

Galerie foto

Roadele de Prisăcani

Duminică, 8 octombrie,  în emisiunea Viaţa la ţară, de la ora 8.00, la TVR Iaşi.

 

Margareta Andreescu
Satul meu

Muncesc din primăvară până în toamnă, iar când trag linia, se aleg cu pierderi. Sunt producătorii agricoli care încă mai cultivă legume ecologice pentru că folosesc seminţe româneşti.

În această perioadă, pepenii sunt vânduţi către samsari direct din câmp cu 30 de bani kilogramul, iar în pieţele din oraş ajung să coste de trei ori mai mult. La fel se întâmplă şi cu roşiile sau cu ardeii. Legumicultorii din Prisăcani, judeţul Iaşi s-au unit într-o asociaţie sperând că vor găsi distribuitori pentru recoltă.

La Prisăcani, autorităţile încearcă să cultive gustul teatrului în rândul tinerilor. Festivalul “Apollo”, aflat la cea de-a treia ediţie a scos în evidenţă piese clasice în varianta modernă.

„Soacra cu trei nurori” scrisă de Ion Creangă nu-şi mai piede vremea dormind. În varianta vremurilor nostre îşi petrece timpul folosind tableta.

Şi în acest an, Festivalul „Muguraşii” a înregistrat un record în ceea ce priveşte numărul participanţilor.

Toate aceste subiecte sunt în emisiunea “Viaţa la ţară” de duminică, 8 octombrie, de la ora 8.00.

O emisiune realizată de Marga Andreescu, Adrian Vulpe şi Radu Bogdan.

22:00 Preluare TVR3

7:00 Mașina timpului

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Ziua Internaţională a Usturoiului | VIDEO

Ziua Internaţională a Usturoiului | VIDEO

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Am pregătit o dimineaţă condimentată. Vineri, 19 aprilie este "Ziua Internaţională a Usturoiului". Vizităm satul unde localnicii cultivă de sute ...

Despre „Adevărata Basarabie”, la

Asociația Tinerilor Români din Afara Granițelor organizează campania „Adevărata Basarabie”. Am călătorit dincolo de Prut alături de Alina ...

 

#tvriasi