loader
Foto

Galerie foto

Reporter special - "România s-a născut la Iaşi"

Pe 24 ianuarie ne amintim că "România s-a născut la Iaşi", apoi uităm de acest oraş pînă la următoarea aniversare a micii uniri. Povestea se repetă an de an.

 

Gabriela Baiardi
Reporter special

UPDATE: Ediția este disponibilă online pe TVR+

De oraşul Iaşi sunt legate trei momente cheie din istoria noastră - 1600, 1859 şi 1916 – 1918.

Iaşul - numit cîndva "Florenţa României" - a fost capitală de ţară aproape 300 de ani. De la Iaşi a plecat ideea unirii de la 1859, chiar dacă politicienii ieşeni ştiau că printre consecinţe se numără şi cedarea statutului de capitală. Au fost şi intelectuali care s-au opus unirii principatelor. Apoi Iaşul avea să redevină „capitală a rezistenţei pînă la capăt” în perioada 1916-1918.  România s-a refugiat la Iaşi în timpul primului război mondial şi a supravieţuit prin acest oraş.

Sunt multe evenimente istorice legate de numele oraşului Iaşi. Cele mai importante sunt scoase în evidenţă de istoricii Ion Agrigoroaei, Gheorghe Iacob şi Adrian Cioflâncă. Un reportaj de  Relu Tabără, Loredan Baiardi, Gabriela Baiardi.

Reporter special

TVR 3 - 25 ianuarie 2014, ora 19.30
TVR IAŞI  - 27 ianuarie 2014, ora 20.00

O producţie TVR Iaşi

http://www.facebook.com/tvriasi
http://www.facebook.com/fanTVR3
http://www.tvr.ro

7:05 Ediții de colecție (R)

- Tele-viziunea mea - Stelian Dumistrăcel; Iaşi, Capitală Culturală Europeană - Râpa Galbenă Realizator - Dana Ișoveanu (Reluare)

9:00 Pridvoarele credinței

prima parte
 

Am urmărit o ediție "Reporter special" - Studenții străini ai Iașului. Joi, 25 aprilie, ora 18:30, la TVR Iași. Realizator - Ioana Doleanu.    

Iașii marilor iubiri:

Întâmplarea e dincolo de ficțiune. Literatura nu întrece viața! Aflați povestea toată de la Oana Lazăr, la "Iașii marilor iubiri". TVR Iași, ...

Despre depresie pe înţelesul tuturor am vorbit marți, la "Tableta de sănătate", la TVR Iaşi de la ora 16.00. O emisiune de Claudia Dănăilă.

 

#tvriasi