loader
Foto

Reporter special – Regizorul Cristi Puiu, invitat la “Toamnă la Voroneț”

Festivalul Internaţional de Film, Diaporamă Şi Artă Fotografică “Toamnă La Voroneţ” este considerat cel mai longeviv eveniment de gen din România.

 

Andreea Ştiliuc
Reporter special

Cea de-a XXXIV-a ediție a avut loc la Gura Humorului, în perioada 24 - 26 octombrie 2014. Juriul a fost prezidat de regizorul Cristi Puiu.

În concurs au fost înscrise 54 de filme din 6 țări, iar 21 au fost selectate în competița oficială, printre care și două producții TVR Iași.

“Bolile sănătății mintale” a obținut premiul pentru imagine. Documentarul face o radiografie a sistemului de suport pentru bolnavii psihic din România, plecând de la cazul lui Oliver Stan, bărbatul care a încercat să detoneze o bombă la Universitatea Tehnică “Gheorghe Asachi” din Iaşi. Imaginea este semnată de Cristian Sbîngu, iar regia îi aparține Roxanei Bratec.

Producția spaniolă “Mașina rușilor” a primit premiul pentru cel mai bun documentar. Tot la categoria documentar, producția TVR “Și Dumnezeu… a creat bărbatul”, realizată de Diana Deleanu, a obținut premiul pentru regie. Cel mai bun film studențesc a fost desemnat “Brigada neagră”, realizat de Andrei Nicolae Teodorescu, absolvent UNATC București. La secțiunea film studențesc, au mai primit distincții “1969 Luna”, semnat de Alexandru Aurelian Ispas și “O altă zi a omenirii”, semnat de Alexandru Vlad. Regizorul Dan Curean a obținut premiul special al juriului, pentru filmul “Sălbatic”.

Membrii juriului au fost Carmen Olaru- director TVR Iași, Laurenţiu Damian- președintele Uniunii Cineaştilor din România, scriitorul Liviu Antonesei și actorul Alexandru Papadopol.

Festivalul Internaţional de Film, Diaporamă Şi Artă Fotografică “Toamnă La Voroneţ” a fost organizat de către Primăria oraşului Gura Humorului, Consiliul Judeţean Suceava, Centrul Cultural Bucovina Suceava şi Centrul Cultural Local Gura Humorului, cu sprijinul Uniunii Cineaştilor din România.

Reporter special – Toamnă la Voroneţ

Realizator: Andreea Știliuc

TVR Iași: luni, 19 ianuarie 2015, ora 20.00

18:00 Telejurnal Regional TVR Iași (R)

(Reluare)

18:30 Descriptio Moldaviae (R)

- Rețete tradiționale bucovinene: Plăcinte ”poale'n brâu” și ”plăcinte trandafir” prima parte Realizator - Raluca Aftene (Reluare)
 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Ziua Internaţională a Usturoiului | VIDEO

Ziua Internaţională a Usturoiului | VIDEO

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Am pregătit o dimineaţă condimentată. Vineri, 19 aprilie este "Ziua Internaţională a Usturoiului". Vizităm satul unde localnicii cultivă de sute ...

Despre „Adevărata Basarabie”, la

Asociația Tinerilor Români din Afara Granițelor organizează campania „Adevărata Basarabie”. Am călătorit dincolo de Prut alături de Alina ...

 

#tvriasi