loader
Foto

Galerie foto

Reporter special - Îngeri înfometaţi

La 19 ani cântărea 16 kilograme, arăta ca un copil de 6 -7 ani şi vorbea ca unul de 3 ani. Adina mâncase toată viaţa numai lapte cu zahăr.

 

Gabriela Baiardi
Reporter special

UPDATE: Ediția este disponibilă online pe TVR+

Povestea ei i-a şocat pe medicii Spitalului de Copii din Iaşi. Dar acesta nu a fost singurul caz de malnutriţie pe care l-au tratat în 2014.

Florentina cântărea, la patru ani și jumătate, aproape 5 kilograme. Nu vorbea şi nu-şi mişca mâna dreaptă. Şi totuşi...

Cele două paciente au fost salvate şi sunt acum pe mâini bune. Dar cum au ajuns pe marginea prăpastiei? Ce sechele a lăsat asupra lor alimentaţia necorespunzătoare? Cum au reacţionat comunitatea locală şi autorităţile? Ce poate face fiecare dintre noi pentru ca astfel de drame să nu se mai repete? Ce fac acum Adina şi Florentina?

Multe întrebări, o singură recomandare: urmăriţi reportajul semnat de Gabriela Baiardi (realizator), Relu Tabără (imagine) şi Loredan Baiardi (ilustraţie muzicală şi montaj).


Reporter special - Îngeri înfometaţi

Realizator: Gabriela Baiardi


TVR Iaşi: luni, 9 februarie, ora 20.00

TVR 3: duminică, 15 februarie, ora 19.00

16:00 Cult@rt

Realizator - Andreea Știliuc

17:00 FamiliON

- Viorica Macovei Realizator - Laura Lucescu
 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Ziua Internaţională a Usturoiului | VIDEO

Ziua Internaţională a Usturoiului | VIDEO

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Am pregătit o dimineaţă condimentată. Vineri, 19 aprilie este "Ziua Internaţională a Usturoiului". Vizităm satul unde localnicii cultivă de sute ...

Despre „Adevărata Basarabie”, la

Asociația Tinerilor Români din Afara Granițelor organizează campania „Adevărata Basarabie”. Am călătorit dincolo de Prut alături de Alina ...

 

#tvriasi