loader
Foto

Reporter special: Copiii statului, la “poarta vieţii” | VIDEO

Joi, 21 mai, și sâmbătă, 23 mai, de la ora 18.30, la TVR Iași , vă invităm să urmăriți la "Reporter special" o ediție în două părți despre tinerii căre părăsesc sistemul de protecție socială.

 

Gabriela Baiardi
Reporter special

Există tineri care, la împlinirea vârstei de 18 ani, dau cel mai dur examen al vieţii. Sunt nevoiti să se despartă de cei care le-au ţinut loc de mamă şi tată, în centre de plasament sau în asistenţă maternală, şi să pornească pe cont propriu.

În judeţul Iaşi, părăsesc sistemul de protecţie aproape 60 de tineri în fiecare an. Dacă în trecut erau lăsaţi să se descurce singuri, iar mulţi ajungeau să trăiască pe străzi, acum iau “lecţii de zbor” în centrele multifuncţioanle ale Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, unde pot sta cel mult un an, precum şi în Centrul Social „Bucuria” al Primăriei Iaşi, unde perioada de şedere este mai lungă.

Realizator: Gabriela Baiardi

22:00 Preluare TVR3

7:00 Mașina timpului

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Ziua Internaţională a Usturoiului | VIDEO

Ziua Internaţională a Usturoiului | VIDEO

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Am pregătit o dimineaţă condimentată. Vineri, 19 aprilie este "Ziua Internaţională a Usturoiului". Vizităm satul unde localnicii cultivă de sute ...

Despre „Adevărata Basarabie”, la

Asociația Tinerilor Români din Afara Granițelor organizează campania „Adevărata Basarabie”. Am călătorit dincolo de Prut alături de Alina ...

 

#tvriasi