loader
Foto

Galerie foto

Rapsodia solidarităţii... pentru Casa Enescu

Casa în care compozitorul George Enescu şi-a petrecut vacanţele are şanse mai mari să se demoleze decât să fie cumpărată de autorităţi şi transformată în muzeu.

 

Gabriela Baiardi
Reporter special

Comisia desemnată de Consiliul Judeţean Botoşani să evalueze imobilul şi să negocieze un preţ de achiziţie nu a reuşit, în patru luni de zile, să-i contacteze pe ambii proprietarii şi să afle intenţiile şi pretenţiile acestora. Locuinţa din Mihăileni - Botoşani a fost înscrisă pe lista monumentelor istorice în noiembrie 2013.

Iniţiativa a aparţinut pianistei Raluca Ştirbăţ, preşedinta Societăţii Internaţionale "George Enescu" din Viena. Campania începută în ianuarie 2013 i-a impresionat şi impulsionat mai tare pe muzicienii din străinătate decât pe cei din ţară. Dezamăgită că promisiunile autorităţilor au rămas doar pe hârtie, Raluca Ştirbăţ mai face un pas: a deschis, împreună cu revista TIMPUL, un cont de donaţii pentru casa din Mihăileni.

Mesajul său este următorul "fiecare din noi poate așeza o piatră (la propriu!) la temelia acestei case, readucând la viață și salvând de la uitare nu numai o clădire, ci o întreagă epocă din existența celui care a fost nu doar un compozitor de geniu, dar, înainte de toate, un mare român care și-a pus toată creația, viața și sănătatea, fără urmă de menajament, în slujba țării și poporului pe care l-a iubit atât de mult".

Cont de donații pentru Casa Enescu din Mihăileni:
Deschis la BRD, sucursala Iași

Titular cont: ADRIANA NAZARCIUC

IBAN: RO92BRDE240SV48538862400
SWIFT: BRDEROBU

O campanie susținută de TVR Iași.
Un reportaj de Gabriela Baiardi, Relu Tabără, Loredan Baiardi.

Reporter special

TVR 3: duminică, 11 mai, ora 19.30
TVR Iaşi: luni, 12 mai, ora 20.00

7:00 3 ceasuri bune

8:55 Mașina timpului

Realizator - Dan Trofin
 

Fiecare instrument muzical ne transmite farmecul său. Joi, 28 martie, la "Ziua bună de la Iași", s-a discutat despre țambal. Cu Laura Lucescu și ...

Spectacol folcloric ”De la Iași la Chișinău” | VIDEO

De Ziua Unirii Basarabiei cu România, în direct la TVR Iași, miercuri, 27 martie, de la ora 18:30, v-am invitat la spectacolul folcloric ”De la ...

"Forum economic", la TVR3 și TVR Iași | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Miercuri, 27 martie, de la ora 16.00, a fost difuzată o nouă ediție "Forum economic", la TVR3 și TVR Iași.

 

#tvriasi