loader
Foto

Raliul Iaşului Cotnari 2015

În direct şi în exclusivitate la TVR Iaşi!  - joi, 10 septembrie, de la ora 18:30, iar sâmbătă, 12 septembrie, de la ora 10:30, la TVR 3.

 

Lucian Lucescu
Arena

Raliul Iaşului Cotnari, cel mai important eveniment sportiv al anului în oraş este gata de start! Nouă probe pe asfalt și macadam, dintre care 5 distincte, 145 de km în 3 zile de concurs, cei mai importanţi piloţi din țară, acestea sunt ingredientele ediţiei din acest an, care va debuta pe 10 septembrie.



Ne mândrim să găzduim un astfel de eveniment, care a crescut de la un an la altul, până ce a fost declarat cel mai bine organizat raliu din România în 2014. Vrem mult mai mult, chiar să depăşim graniţele ţării şi să aducem la Iaşi o etapă din Campionatul European de Raliuri, ceea ce ar reprezenta un mare plus la capitolul imagine şi ne-ar ajuta să ne apropiem de titlul de Capitala Culturală Europeană.”, a declarat primarul interimar al municipiului Iaşi, Mihai Chirica.

Startul Raliului Iaşului se va da joia viitoare, la SuperSpeciala Cotnari Rally Show, care are în acest an o noua configuraţie. Pe lângă traseul tradiţional de pe Râpa Galbenă, bolizii vor parcurge pasajul Mihai Eminescu până pe Bulevardul Independenței. TVR Iaşi va transmite în direct evenimentul cu 7 camere, astfel încât mașinile de concurs vor putea fi urmărite de telespectatori pe întreaga lungime a probei, 1.9 km.

Este pentru al nouălea an consecutiv când TVR Iaşi transmite în direct proba SuperSpecială. Este deja un eveniment de tradiţie pentru noi, pe de o parte. Pe de altă parte, ediţia 2015 reprezintă o premieră şi pentru noi pentru că vom fi prezenţi cu 7 camere. E un eveniment care a devenit brand de Iaşi şi toate forţele noastre vor fi acolo pentru a oferi telespectatorilor o transmisiune de calitate.” a punctat Carmen Olaru, coordonator cu atribuţii de director al TVR Iaşi.

La Raliul Iaşului și-au anunțat prezenta echipaje de top din țara, dar și de peste granițe. Principalul favorit este liderul clasamentului general, Simone Tempestini, care și-ar putea asigura în premiera la Iaşi titlul național.

Parcă nu-mi vine să cred că a rămas atât de puţin timp până la start. Vreau să le mulţumesc tuturor celor care se implică în organizarea evenimentului, de la autorităţi şi parteneri, până la cei care amenajează probele prin păduri. Având coeficient 1.2, procentajul punctelor care se acordă la Raliul Iaşului Cotnari creşte cu 20 de procente şi e foarte posibil ca la final să aflăm numele noului campion naţional absolut. Şi lupta pentru locul secund este interesantă, astfel încât evoluţia tuturor echipejelor este de urmărit.” a spus managerul Dan Codreanu.

Pe lângă SuperSpeciala de joi, Raliul Iaşului Cotnari include vineri câte două treceri pe probele Cioca Boca și Mădârjac, și tot atâtea sâmbăta, pe Păun și Dobrovăţ.

Organizatorii vor asigura fanilor transportul gratuit spre punctele de mare interes în ultima zi.

 

Raliul Iaşului Cotnari 2015

Realizatori: Lucian Lucescu

TVR Iaşi: joi, 10 septembrie, ora 18.30 (transmisiune directă)

TVR 3: sâmbătă, 12 septembrie, ora 10.30

22:00 Preluare TVR3

7:00 3 ceasuri bune

 

Luni, 22 aprilie, de la ora 18:00, la TVR Iași, Ovidiu Mihăiuc v-a propus o nouă ediție "Interviul săptămânii".

Campioni la robotică | VIDEO

Campioni la robotică | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

O echipă de elevi din Focșani a câștigat campionatul mondial de robotică, desfăşurat zilele acestea la Houston, în SUA.

22 aprilie,

22 aprilie, "Ziua Pământului" | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Ce-i dăruim planetei de ziua ei? Cum îndreptăm răul făcut prin poluare şi defrişări? Cum se măsoară calitatea aerului? Am căutat răspunsuri ...

 

#tvriasi