loader
Foto

„Provența, Paradisul posibil”

Miercuri, 19 iulie, de la ora 20.30, TVR Cultural ne-a invitat la un documentar care  surprinde farmecul uneia dintre cele mai cunoscute regiuni din Europa, dar și portretul celui mai jucat dramaturg român contemporan.

 

Traseul începe din Avignon, cu zidurile sale, adevărate bijuterii în piatră. Matei Vişniec se întâlneşte cu Eric-Emmanuel Schmitt, alături de care a fost desemnat, în 2015, rege al secţiunii OFF, la celebrul festival din Orașul Papilor.

(w882)

Scriitorul bucovinean ne conduce pe urmele lui Van Gogh la Saint Rémy de Provence, dar și la Arles, oraș în care straturile de timp se suprapun și vorbesc. Ajungem în pitorescul Les Baux de Provence, la Muzeul „Frédéric Mistral” din Maillane, dar și la moara lui Alphonse Daudet din Fontvieille. Descoperim mănăstirea Sénanque, înconjurată de fabuloase câmpuri de lavandă.

La Roussillon, ochiul zâmbește în mii de nuanțe de ocru. La Isle-sur-la-Sorgue, plonjăm în trecut şi trăim în ritmul „timpului verde”.

Ne oprim la Les Laurons, unde un francez și soția sa, originară din România, au creat un sat de vacanță în case vechi de câteva sute de ani.

(w882)

Pentru Matei Vișniec, Provența reprezintă un spațiu care l-a inspirat și pe care l-a iubit întotdeauna, pentru că, de fapt, „și în Provența rămâi... tot un român bucovinean”.

***

Realizator: Andreea Știliuc

Director de imagine: Relu Tabără

Editor de montaj - Dragoș Brehnescu

22:00 Preluare TVR3

7:00 Telejurnal MATINAL TVR 1

 
Corina şi Andrei Giurgiu, invitați la

O nouă ediție "familiON" este difuzată sâmbăta, 18 mai, de la ora 11:00 pe TVR 3 și de la ora 17:00 pe TVR Iași.

Cum să comunicăm în relațiile profesionale | VIDEO

Ediţia din 17 mai a emisiunii "Ziua Bună de la Iași" a fost dedicată creativităţii, comunicării şi armoniei prin artă. La TVR Iași și TVR 3, de ...

Cătălin Sava v-a invităt să urmăriți o ediție "România Diversă" despre comunitatea armenească din Iași.

 

#tvriasi