loader
Foto

Proiectul transfrontalier TVR Iaşi 25 se apropie de final!

TVR Iaşi aniversează în luna noiembrie 25 de ani de televiziune regională. Sărbătoarea este dedicată publicului prin organizarea de evenimente regionale şi internaţionale.

 

Programul evenimentelor aniversare se derulează în 3 oraşe din cele 3 regiuni învecinate: Iaşi (România), Cernăuţi (Ucraina) şi Chişinău (Republica Moldova). Fiecare etapă a cuprins mai multe evenimente. La Iaşi, sărbătoarea a 25 de ani s-a derulat pe parcursul unei săptămâni, în perioada 2 – 6 noiembrie şi a cuprins, pe lângă proiecţiile de filme documentare şi spectacolul folcloric, şi alte evenimente: “Ziua Porţilor Deschise” şi o întâlnire a ieşenilor cu campionii Moldovei la cele mai cunoscute sporturi pentru că “TVR  Iaşi iubeşte sportul”.

Aniversarea de la Cernăuţi s-a desfăşurat pe 13 noiembrie. Centrul Regional pentru Educaţie Estetică “Tineretul Bucovinei” din Cernăuţi a găzduit un spectacol folcloric în care au cântat Laura Lavric, Anton Achiţei, Călin Brăteanu şi Fanfara de la Calafindeşti, Elena Mândrescu, Oltiţa Todircă şi Nicu Chiriţă, Ansamblul Folcloric “Plaiurile Pojorâtei” şi Grupul vocal-instrumental “Piatra Şoimului” din Câmpulung Moldovenesc, Nicu Mâţă (Chişinău), Grupul Vocal “Bucovinocichi” al Universităţii Naţionale şi grupul vocal “Perla” şi interpreţi din Cernăuţi, acompaniaţi de Orchestra condusă de Nicolae Hacman.

La Chişinău, TVR Iaşi va sărbători cei 25 de ani de existenţă printr-o caravană a filmelor documentare şi un spectacol folcloric. Pe 25 şi 26 noiembrie, vor fi prezentate filmele caravanei documentare, urmând ca a doua zi, publicul iubitor de folclor să îi asculte la Filarmonica de Stat din Chişinău pe Mioara Velicu, Ion Paladi, Maria Murgoci, Anton Achiţei, Maria Macovei şi Grupul “Dor de la Humor”, Oltiţa Todircă, Nicu Chiriţă, Grigore Gherman (Cernăuţi), Maria Şalaru, alaturi de Ansamblul de dansuri “Doina Carpatilor” din Iaşi şi Orchestra “Folclor” a Filarmonicii din Chişinău.

Proiectul TVR Iaşi 25 a fost realizat în colaborare cu Asociaţia “Iubire şi Încredere”, Primăria Municipiului Iaşi şi Consiliul Judeţean Iaşi. Partenerii internaţionali sunt OWH Studio, TV Moldova 1, Filarmonica Naţională “Serghei Lunchevici” din Chişinău, Biblioteca Naţională a Republicii Moldova, Centrul Bucovinean de Artă pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Româneşti din Cernăuţi, TVR Internaţional, Euroregiunea Siret-Prut-Nistru şi Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Euronest.

TVR Iaşi! De 25 de ani, acelaşi prieten!

22:00 Preluare TVR3

7:00 3 ceasuri bune

 

Fiecare instrument muzical ne transmite farmecul său. Joi, 28 martie, la "Ziua bună de la Iași", s-a discutat despre țambal. Cu Laura Lucescu și ...

Spectacol folcloric ”De la Iași la Chișinău” | VIDEO

De Ziua Unirii Basarabiei cu România, în direct la TVR Iași, miercuri, 27 martie, de la ora 18:30, v-am invitat la spectacolul folcloric ”De la ...

"Forum economic", la TVR3 și TVR Iași | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Miercuri, 27 martie, de la ora 16.00, a fost difuzată o nouă ediție "Forum economic", la TVR3 și TVR Iași.

 

#tvriasi