loader
Foto

Galerie foto

Pridvoarele Credinței: Omul lucrează, Domnul binecuvântează

Viața însăși este, în viziune creștină, o binecuvântare de la Dumnezeu. Așadar, încă de la începutul existenței umane, binecuvântarea divină se face simțită în mod discret, dar esențial.

 

Pridvoarele credinței

Care sunt celelalte momente în care creștinul cere și primește binecuvântarea divină și ce trebuie să facă, să lucreze, acesta pentru a atrage harul dumnezeiesc, ne propunem să aflăm, cât este omenește cu putință, în emisiunea „ Pridvoarele Credinței ”.

Am intitulat ediția de față „Omul lucrează, Domnul binecuvintează”, deoarece binecuvântarea lui Dumnezeu nu se manifestă în mod invaziv în viața omului ci, dimpotrivă, omul este cel care trebuie să „lucreze” pentru a intra în comuniune cu Creatorul cerului și al pământului.

Invitatul ediției este lector dr. diacon Cătălin Vatamanu de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași.

  • TVR 3: sâmbătă,  16 nov., ora 7.00
  • TVR Iași, sâmbătă, 16 nov., ora 17.00 și duminică, 17 nov., ora 13.30

10:00 Cap compas

- Povesti la prezent

10:30 Lumina Creștinului

Realizator - Sergiu Ciocoiu
 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Ziua Internaţională a Usturoiului | VIDEO

Ziua Internaţională a Usturoiului | VIDEO

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Am pregătit o dimineaţă condimentată. Vineri, 19 aprilie este "Ziua Internaţională a Usturoiului". Vizităm satul unde localnicii cultivă de sute ...

Despre „Adevărata Basarabie”, la

Asociația Tinerilor Români din Afara Granițelor organizează campania „Adevărata Basarabie”. Am călătorit dincolo de Prut alături de Alina ...

 

#tvriasi