loader
Foto

Galerie foto

Piatra Neamţ, tinereţea unui teatru

La “Cap de afiş” am pregătit o ediție tonică şi plină de tinereţe. Invitații Andreei Ştiliuc sunt Nora Covali și Dragoş Ionescu, actori la Teatrul Tineretului din Piatra Neamț.

 

Andreea Ştiliuc
Cap de afiș

În 1958, se înființa secția din Piatra Neamț a Teatrului de Stat din Bacău. Primul spectacol montat aici a fost “Vicleniile lui Scapin”, în regia lui David Esrig. Din distribuție făceau parte Leopoldina Bălănuță, Florin Piersic, George Motoi. Trei ani mai târziu, Consiliul de Miniștri dispunea înființarea Teatrului de Stat din Piatra Neamț de sine stătător.

 

Mari nume ale scenei românești, printre care Mitică Popescu, Coca Bloos, Horațiu Mălăele, Maia Morgenstern, Constantin Cojocaru, Alexandru Dabija, Andrei Șerban, Cătălina Buzoianu sau Silviu Purcărete au trecut pe aici.

 

Care este secretul succesului acestui teatru? Ce dă tinerețe scenei din Piatra Neamț? Aflăm răspunsul de la Nora Covali și Dragoș Ionescu, dar și de la alți actori de la Teatrul Tineretului. De asemenea, regizorul Vlad Cristache ne vorbește despre două spectacole pe care le-a montat aici: “Revanșa”, de Michele Santeramo și “Aproape”, de John Cariani.

 

Cap de afiș

Realizator: Andreea Ştiliuc

TVR Iași : joi, 3 martie 2016, ora 17.00 (reluare 20.30)

TVR 3: marți, 8 martie 2016, ora 18.00

22:00 Preluare TVR3

7:00 3 ceasuri bune

 
Iașii marilor iubiri:

Întâmplarea e dincolo de ficțiune. Literatura nu întrece viața! Aflați povestea toată de la Oana Lazăr, la "Iașii marilor iubiri". TVR Iași, ...

Despre depresie pe înţelesul tuturor am vorbit marți, la "Tableta de sănătate", la TVR Iaşi de la ora 16.00. O emisiune de Claudia Dănăilă.

Luni, 22 aprilie, de la ora 18:00, la TVR Iași, Ovidiu Mihăiuc v-a propus o nouă ediție "Interviul săptămânii".

 

#tvriasi