loader
Foto

Galerie foto

Piatra Neamţ, tinereţea unui teatru

La “Cap de afiş” am pregătit o ediție tonică şi plină de tinereţe. Invitații Andreei Ştiliuc sunt Nora Covali și Dragoş Ionescu, actori la Teatrul Tineretului din Piatra Neamț.

 

Andreea Ştiliuc
Cap de afiș

În 1958, se înființa secția din Piatra Neamț a Teatrului de Stat din Bacău. Primul spectacol montat aici a fost “Vicleniile lui Scapin”, în regia lui David Esrig. Din distribuție făceau parte Leopoldina Bălănuță, Florin Piersic, George Motoi. Trei ani mai târziu, Consiliul de Miniștri dispunea înființarea Teatrului de Stat din Piatra Neamț de sine stătător.

 

Mari nume ale scenei românești, printre care Mitică Popescu, Coca Bloos, Horațiu Mălăele, Maia Morgenstern, Constantin Cojocaru, Alexandru Dabija, Andrei Șerban, Cătălina Buzoianu sau Silviu Purcărete au trecut pe aici.

 

Care este secretul succesului acestui teatru? Ce dă tinerețe scenei din Piatra Neamț? Aflăm răspunsul de la Nora Covali și Dragoș Ionescu, dar și de la alți actori de la Teatrul Tineretului. De asemenea, regizorul Vlad Cristache ne vorbește despre două spectacole pe care le-a montat aici: “Revanșa”, de Michele Santeramo și “Aproape”, de John Cariani.

 

Cap de afiș

Realizator: Andreea Ştiliuc

TVR Iași : joi, 3 martie 2016, ora 17.00 (reluare 20.30)

TVR 3: marți, 8 martie 2016, ora 18.00

17:30 Play

Realizator - Anca Medeleanu

18:00 Telejurnal Regional TVR Iași (R)

(Reluare)
 
Comunitatea elenă din Iași, în sărbătoare | VIDEO

Luni, 24 iunie, de la ora 15:00, Olena Popovych vă invită să urmăriți o ediție "România diversă" despre comunitatea elenă din Iași.

"TeleViziunea mea", cu Oltița Cîntec | VIDEO

publicat: duminică, 23 iunie 2024

Duminică, 23 iunie, de la ora 21:00, pe TVR Iași, urmărim o ediție "TeleViziunea mea", cu Oltița Cîntec.

Vineri, 21 iunie, de la ora 9.00, în ultima ediție din acest sezon a emisiunii "Ziua bună de la Iași" de Ziua Mondială a Soarelui nu ne uităm ...

 

#tvriasi