loader
Foto

Pericole reale în lumea virtuală

Jocul pe tabletă ori smartphone a devenit o obişnuinţă pentru tot mai mulţi minori, mai ales că părinţii le cumpără astfel de gadgeturi înainte de a învăţa să scrie ori să citească.

 

Gabriela Baiardi
Reporter special

„Bona cu baterii” este cea mai ieftină modalitate de a-i ţine ocupaţi pe cei mici, dar specialiştii atrag atenţia că, din cauza numeroaselor vulnerabilităţi, copiii nu ar trebui să primească astfel de „jucării seducătoare” până la clasa a V-a.

Jocul pe un astfel de dispozitiv îl va acapara pe copil şi nu va mai dori să facă altceva. Iar când jocul solitar nu-l va mai  mulţumi, va opta pentru cel în reţea. Pericolul instalării dependenţei este uriaş, iar terapia nu e deloc simplă. Specialiştii Centrului de Psihopatologie Clinică a Copilului şi Adolescentului, Spitalul Universitar de Psihiatrie "Socola" Iasi, atrag atenţia că dependenţa de gadgeturi sau de jocurile pe calculator se tratează numai în condiţii de spitalizare.

 

13:00 România diversă

- Din patrimoniul cultural al huțulilor din Bucovina Realizator - Olena Popovych

13:55 ABC

-UL democratiei&Mașina Timpului Realizator - Ovidiu Mihăiuc / Dan Trofin
 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Ziua Internaţională a Usturoiului | VIDEO

Ziua Internaţională a Usturoiului | VIDEO

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Am pregătit o dimineaţă condimentată. Vineri, 19 aprilie este "Ziua Internaţională a Usturoiului". Vizităm satul unde localnicii cultivă de sute ...

Despre „Adevărata Basarabie”, la

Asociația Tinerilor Români din Afara Granițelor organizează campania „Adevărata Basarabie”. Am călătorit dincolo de Prut alături de Alina ...

 

#tvriasi