loader
Foto

Pelerinajul şi slujba de la Cacica – transmise de TVR Iaşi

Mii de pelerini vor fi anul acesta la sanctuarul naţional marian de la Cacica (jud. Suceava) în zilele de 14 şi 15 august, cu ocazia sărbătorii Adormirea Maicii Domnului.

 

Carmen Olaru
Pridvoarele credinței

Se împlinesc 110 ani de la consacrarea bisericii. În cadrul celebrărilor se va inaugura piaţa din faţa bazilicii, se va încorona icoana Macii Domnului şi se vor înălţa rugăciune pentru pacea în lume.

În afara pelerinilor din România, vor fi prezenţi credincioşi din Polonia, Germania, Ungaria, Austria, Italia, preoţi, autorităţi civile. Printre pelerini vor fi: PS Petru Gherghel, episcop de Iaşi, ÎPS Stanisław Nowak, episcop de Częstochowa (Polonia), PS Anton Coşa, episcop de Chişinău, PS József Tamás, episcop auxiliar de Alba Iulia, PS Aurel Percă, episcop auxiliar de Iaşi, PS Cornel Damian, episcop auxiliar de Bucureşti, şi pr. Roman Majewski, OSPPE, prior al sanctuarului marian din Częstochowa.

Sursa: Ercis.ro

Sfânta Liturghie solemnă a hramului, cu încoronarea icoanei Maicii Domnului de la Cacica va fi transmisă în direct de TVR Iaşi vineri, 15 august 2014, de la ora 10.45. Va putea fi urmărită în direct pe TVR Iaşi, TVR 2 şi www.tvrplus.ro/live-tvr-iasi şi în streaming live pe canalul Youtube TVR Iaşi.

Lumina Creştinului: Sfânta Liturghie de la Cacica

TVR Iaşi, TVR 2: Vineri, 15 august, ora 10.45

TVR Iaşi, reluare: Sâmbătă, 16 august, ora 8.30

 

Streaming live:

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=FK6fxAPQRUs

22:00 Preluare TVR3

7:00 3 ceasuri bune

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, vorbim despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Invitație la Festivalul Național Al Ouălor Încondeiate

Miercuri, la "Ziua bună de la Iași", locuitorii din Ciocănești, județul Suceava, v-au adresat o invitație la Festivalul Național Al Ouălor ...

Primul muzeu literar împlinește 106 de ani | VIDEO

Pe 15 aprilie 1918 se înfiinţa primul muzeu literar din România. "Bojdeuca Ion Creanga" este un loc simbolic pentru oraşul Iaşi, dar şi pentru ...

 

#tvriasi