loader
Foto

Pasteluri cu Vasile Botnaru

Identitate Basarabia , TVR 3, duminică, 30 noiembrie, ora 14.30/ TVR Iaşi, marţi, 2 decembrie, ora 20.30

 

Violeta Gorgos
Identitate Basarabia

Vasile Botnaru - omul care-şi înmoaie pensonul în cerneala bahică pentru a decora spaţii în Europa şi care emană spirit civic conducând postul de radio “Europa Liberă” la Chişinău.

A studiat la Facultatea de Jurnalism la Universitatea Lomonosov din Moscova. A lucrat ca reporter foto, secretar de redacţie, comentator politic. Împreună cu alţi colegi a fondat în 1992 Agenţia de Ştiri Basa-Press.

A contribuit la importul şi lansarea postului de televiziune Pro TV la Chişinău, este corespondent la Associated Press şi directorul biroului naţional “Europa Liberă”. Deţine Ordinul Republicii - cea mai înaltă distincţie de stat din Republica Moldova (2009).

Dar dincolo de protocol Vasile Botnaru este un mare pasionat de jazz, un împătimit al stilului de viaţă non-conformist, un centru în jurul căruia se învârt generaţii întregi de jurnalişti şi… un artist plastic care pictează cu vin moldovenesc şi expune în întrega lume.

Identitate Basarabia

Realizator: Violeta Gorgos

TVR 3: duminică, 30 noiembrie, ora 14.30

TVR Iaşi: marţi, 2 decembrie, ora 20.30

22:00 Preluare TVR3

7:00 3 ceasuri bune

 
Iașii marilor iubiri:

Întâmplarea e dincolo de ficțiune. Literatura nu întrece viața! Aflați povestea toată de la Oana Lazăr, la "Iașii marilor iubiri". TVR Iași, ...

Urmăriți o ediție "Reporter special" - Studenții străini ai Iașului. Joi, 25 aprilie, ora 18:30, la TVR Iași. Realizator - Ioana Doleanu.    

Despre depresie pe înţelesul tuturor am vorbit marți, la "Tableta de sănătate", la TVR Iaşi de la ora 16.00. O emisiune de Claudia Dănăilă.

 

#tvriasi