loader
Foto

„Parisul lui Matei"

Luni, 17 iulie, de la ora 20:20, TVR Cultural v-a invitat să vedeți documentarul „Parisul lui Matei", despre activitatea profesională a scriitorului Matei Vișniec la Paris.

 

Scriitorul Matei Vișniec ne-a propus o călătorie prin Parisul traseelor sale profesionale și afective. E un Paris în mișcare, dar în care avem timp să visăm, un Paris al marilor bulevarde, dar și al străzilor misterioase. E un Paris al fântânilor ascunse și al fațadelor de o frumusețe rară, ce nu se arată turiștilor.

L-am descoperit pe Matei în intimitatea apartamentului său, la masa de lucru, în grădina din spatele blocului, dar și la microfonul Radio France Internationale. Am pornit împreună cu el pe urmele unor mari artiști români. Din Piața Benjamin Fondane, am mers la cimitirul Montparnasse, la mormintele lui Emil Cioran, Eugen Ionescu, Tristan Tzara, Constantin Brâncuși.

Am descoperit strada unde s-a aflat postul de radio Europa Liberă, dar și cafeneaua unde Monica Lovinescu și Virgil Ierunca își chemau prietenii. Am vizitat “La Maison d’Europe et d’Orient”, o editură care publică teatru din Europa de Răsărit, din Balcani și din Caucaz. Nu am ratat celebrele cafenele pariziene. Ne-am oprit chiar la Cafeneaua Saint-Médard, pe care o regăsim și în romanul “Sindromul de panică în Orașul Luminilor”. “Parisul lui Matei” este o călătorie între realitate și vis, în care privim orașul prin lentila fabuloasă a scriitorului.

Documentarul este o producţie TVR Iaşi semnată de Andreea Ştiliuc (realizator), Relu Tabără (director de imagine).

22:00 Preluare TVR3

7:00 Telejurnal MATINAL TVR 1

 
Corina şi Andrei Giurgiu, invitați la

O nouă ediție "familiON" este difuzată sâmbăta, 18 mai, de la ora 11:00 pe TVR 3 și de la ora 17:00 pe TVR Iași.

Cum să comunicăm în relațiile profesionale | VIDEO

Ediţia din 17 mai a emisiunii "Ziua Bună de la Iași" a fost dedicată creativităţii, comunicării şi armoniei prin artă. La TVR Iași și TVR 3, de ...

Cătălin Sava v-a invităt să urmăriți o ediție "România Diversă" despre comunitatea armenească din Iași.

 

#tvriasi