loader
Foto

"O istorie călătoare” | VIDEO

Marţi, 3 noiembrie, de la ora 19.00, la TVR Iași și online pe TVR+, cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la prima emisiune sub sigla TVR Iaşi, a fost difuzată emisiunea "O istorie călătoare”.

 

Violeta Gorgos

Producţia realizată în 2016 de Violeta Gorgos şi Raluca Aftene este de fapt filmul unei istorii de 25 de ani pe care Studioul din Iași al Televiziunii Române i-a împlinit pe 3 noiembrie.

Filmul este un itinerar printre ani în cele 8 judeţe ale Moldovei, împreună cu echipa TVR Iaşi formată din Vasile Arhire, Gabriela Baiardi, Răzvan Cojocariu, Maria Florea, Horia Gumeni, Grigore Ilisei, Oana Lazăr, Laura Lucescu, Carmen Olaru, Dan Trofin, Liviu Tudorache şi Alex Vasiliu, jurnalişti care au revenit în locurile unde au găsit poveşti de viaţă transformate în reportaje în urmă cu 5, 10, 20 de ani.... Au semnat imaginea filmului, directorii de imagine Adrian Butnaru şi Cristian Sbîngu, iar montajul Marian Bucur. Dar, în spatele acestora s-a aflat o echipă devotată de tehnicieni şi şoferi care au dat viaţă ecranului călător.

În vara anului 2016, oameni din întreaga Moldovă s-au întâlnit cu istoria TVR Iaşi în locuri inedite: în muzee, în şcoli, în fabrici, la biserică, pe aerodrom, în pieţele oraşelor, lângă moara din sat sau la cetate. Caravana a dus în cele opt judeţe ale Moldovei filme, reportaje, imagini-document, evenimente din viaţa comunităţii care au rămas în memoria telespectatorilor, dar şi în arhiva TVR Iaşi.

Aşa s-a născut filmul caravanei, un film al echipei TVR Iaşi: “25, o istorie călătoare”, documentar prezentat în premieră în luna noiembrie a anului 2016, atunci când postul TVR Iaşi a împlinit 25 de ani de la prima emisie.

Realizator: Violeta Gorgos

22:00 Preluare TVR3

7:00 3 ceasuri bune

 
Iașii marilor iubiri:

Întâmplarea e dincolo de ficțiune. Literatura nu întrece viața! Aflați povestea toată de la Oana Lazăr, la "Iașii marilor iubiri". TVR Iași, ...

Despre depresie pe înţelesul tuturor am vorbit marți, la "Tableta de sănătate", la TVR Iaşi de la ora 16.00. O emisiune de Claudia Dănăilă.

Luni, 22 aprilie, de la ora 18:00, la TVR Iași, Ovidiu Mihăiuc v-a propus o nouă ediție "Interviul săptămânii".

 

#tvriasi