loader
Foto

Noi ediţii ale emisiunilor-brand TVR Iaşi

Postul regional din zona Moldovei debutează de pe 5 octombrie cu grila de toamnă

 

Descriptio Moldaviae
Cântec și poveste
Identitate Basarabia
Telejurnal TVR Iaşi
REGIONAL CAFE
BUNĂ DIMINEAŢA, MOLDOVA
Iaşi, capitală culturală europeană

TVR Iaşi intră în sezonul de toamnă – iarnă de pe 5 octombrie 2015. Noua grilă cuprinde ediţii în premieră ale emisiunilor-brand cum ar fi: Cântec şi poveste, Iaşi Capitală Culturală Europeană, Impact, Descriptio Moldaviae, Identitate Basarabia, Tableta de sănătate, Reporter special ş.a.

Noua grilă conține emisiuni deja cunoscute de telespectatorii fideli. Emisiunea de folclor Cântec și poveste, realizată de Horia Gumeni și Carmen Olaru, continuă să aducă în fața camerelor artiști și ansambluri din zona satului românesc. Ajunge în regiuni mai puțin „exploatate” ca imagine, însă deosebit de valoroase pentru tradiția locului.

Iași Capitală Culturală Europeană, realizată de Laura Lucescu, va trece în revistă evenimentele și inițiativele cu care Iașul își propune să câștige cursa pentru anul 2021.

Linia editorială generală pentru noul sezon este dată de o deschidere culturală a graniţelor geografice. Emisiunile Identitate Basarabia ( realizată de Violeta Gorgos) și Descriptio Moldoviae (realizată de Raluca Aftene) pășesc în Republica Moldova unde descoperă valorile specifice culturii basarabene, dar și atracțiile turistice cunoscute sau… mai puțin bătute la pas. Înfrățirea cu Moldova de peste Prut este completată cu o serie de producții realizate de parteneri precum TV Moldova 1 sau OWH Studio și care vor fi difuzate în calupul dedicat acestora duminică seară.

Jurnalul Regional TVR Iaşi coordonat de Liviu Tudorache vine cu o schimbare de look pentru această toamnă. Gazdele principalei emisiuni de ştiri din zona Moldovei rămân Roxana Bratec şi Andreea Monea, însă decorul şi formatul se schimbă. Ştirile vor fi difuzate de la ora 18.30 în timpul săptămânii și de la 18.00 în week-end, în format 16x9.

„Am pregătit o serie de premiere pentru această toamnă pentru toate emisiunile TVR Iaşi cu care v-am obişnuit. Vrem să aducem în faţa telespectatorilor oameni, valori şi lucruri inedite, fie că vorbim despre informare, cultură sau tradiţie.”

Carmen Olaru, coordonator cu atribuţii de director TVR Iaşi

Tronsonul de emisiuni în direct din timpul săptămânii va fi cel dintre orele 17.00 – 18.00 și conține: luni – Arena (realizator Lucian Lucescu), marți – Culoarea banilor (realizatori: Vasile Arhire și Dan Trofin), miercuri – Impact (realizator Maria Florea), joi – Cap de afiș(realizatori Andreea Știliuc și Alex Vasiliu), vineri – Spațiul deciziilor (realizatori: Dan Trofinși Răzvan Cojocariu).

Acesta va fi completat luni cu emisiunea Tableta de sănătate realizată de Claudia Dănăilă Tudose care va fi difuzată de la ora 16.00 în direct pe TVR Iași și TVR 3.

Vineri, tronsonul de la 19.00 – 20.30 este rezervat zonei de divertisment când telespectatorii pot face dedicații în direct la emisiunea Muzica ta.

Zona de informare este completată de Bună dimineața, Moldova (realizator Gabriel Rotaru şi prezentată de Mădălina Ţinteia) – matinalul TVR Iași care se poziționează după jurnalul deștiri de dimineața transmis și pe TVR 3, de la ora 8.00 – 9.00, în timpul săptămânii.

Emisiuni precum Reporter special, Ghici cine vine la cină, Români fără frontiere, Iaşii marilor iubiri, Viața la țară, România diversă vor aduce în prin plan reportaje sau întâlniri inedite ale reporterilor TVR Iași: Gabriela Baiardi, Razvan Cojocariu, Maria Florea, Raluca Aftene, Vasile Arhire, Oana Lazăr, Sergiu Ciocoiu, Marga Andreescu, Andreea Ştiliuc.

TVR Iași poate fi urmărit și online pe www.tvrplus.ro/live-tvr-iasi, precum și în sistem live streaming pe canalul Youtube TVR Iași. Detalii despre emisiunile și programele TVR Iași găsiți pe site-ul postului, precum și pe pagina principală de Facebook.

22:00 Preluare TVR3

7:00 Telejurnal MATINAL TVR 1

 
Hope Build, un proiect de construire accelerată | VIDEO

Mai multe locuinţe vor fi ridicate în doar 5 zile, cu ajutorul voluntarilor. Marți, 18 iunie, de la ora 9:00, la TVR 3 și TVR Iași, am vorbit ...

"Cultart": limba română pentru străini | VIDEO

publicat: vineri, 14 iunie 2024

Pe 15 iunie, la ora 16:00, la "Cultart", în numele lui Eminescu și în onoarea limbii române. Realizator - Oana Lazăr

Parfumul unei călătorii în timp | VIDEO

Parfumul unei călătorii în timp | VIDEO

publicat: vineri, 14 iunie 2024

Vineri, 14 iunie, de la ora 9:00, la TVR 3 și TVR Iași, am descoperit farmecul scrisorilor de altădată, am răsfoit jurnalul Reginei Maria, am ...

 

#tvriasi