loader
Foto

Galerie foto

Nerostiri lângă o inimă cu Grigore Tinică

Identitate Basarabia - Grigore Tinică

 

Violeta Gorgos
Identitate Basarabia

Am asistat (filmat) la o operație pe cord deschis… Nu știu dacă era fetiță ori băiețel, știu că avea 12 kg. N-am văzut fața pacientului, dar i-am văzut inima cum se zbate, la propriu.

Fundal sonor – instrumente care se atingeau între ele, semnale de tot felul care indicau ceva și undeva, în surdină, muzica lui Wagner. Pierzi noțiunea timpului, nu mai simți temperatura în spațiu (cică e răcoare în sala de operații) și respiri în ritmul aparatelor.

La un moment dat chirurgul șef mulțumește echipei, își scoate masca, ochelarii cu microscop pe ei, halatul și pleacă. Am plecat și noi în tăcere și n-am mai fost în stare să ne spunem nimic o bună bucată de timp… Bine că făcusem interviul înaite de asta… Interviul pentru o nouă ediție a emisiunii “Identitate Basarabia” cu Grigore Tinică.

Identitate Basarabia

Realizator: Violeta Gorgos

TVR 3: duminică, 9 martie, ora 18.30

TVR Iași: marți, 11 martie, ora 20.00

22:00 Preluare TVR3

7:00 3 ceasuri bune

 
Iașii marilor iubiri:

Întâmplarea e dincolo de ficțiune. Literatura nu întrece viața! Aflați povestea toată de la Oana Lazăr, la "Iașii marilor iubiri". TVR Iași, ...

Urmăriți o ediție "Reporter special" - Studenții străini ai Iașului. Joi, 25 aprilie, ora 18:30, la TVR Iași. Realizator - Ioana Doleanu.    

Despre depresie pe înţelesul tuturor am vorbit marți, la "Tableta de sănătate", la TVR Iaşi de la ora 16.00. O emisiune de Claudia Dănăilă.

 

#tvriasi