loader
Foto

Violinistul ieşean Dragoş Mânza în concertul aniversar „TVR Iaşi 24”

Cap de afiş

 

Alex Vasiliu
Cap de afiș

Pasionat de şah, de maşini de curse pe care le desena asemeni unui proiectant, copilul Dragoş Mânza impresiona profesorii şi publicul fidel sălii de concert ca violonist de mare talent. Cine l-ar asculta astăzi interpretând, când avea 16 ani, Concertul de Ceaikovski împreună cu Orchestra filarmonicii din Iaşi, dar nu ar vedea imaginea, ar fi încredinţat că solistul are  o îndelungată experienţă scenică.

Participarea la Eurovision Young Competition (2004), colaborarea cu alte orchestre filarmonice din ţară, nenumărate premii obţinute ca elev de gimnaziu şi de liceu, înregistrările realizate în timp la TVR Iaşi argumentează precocitatea, virtuozitatea şi frumuseţea cântului violonistic.

 

Acum, Dragoş Mânza este prim concert-maestru al Orchestrei simfonice "Tonhalle" din Germania şi a alcătuit împreună cu pianista Alina Bercu „Duo Enescu", formaţie instrumentală de cea mai bună calitate.

 

Dragoş Mânza şi Alina Bercu sunt invitaţii emisiunii "Cap de afiş": joi, 10 decembrie, orele 17.00 şi 20.30, vineri, 11 decembrie, ora 10.00 la TVR Iaşi şi pe net la TVR +.

 

Emisiunea va cuprinde un interviu şi fragmente din recitalul pe care tinerii muzicieni l-au susţinut la 7 decembrie în Aula Bibliotecii Centrale Universitare "M.Eminescu" la aniversarea celor 24 de ani de la prima emisiune a postului TVR Iaşi.

Cap de afiş

Realizator: Alex Vasiliu

 

TVR Iaşi: joi, 10 decembrie, ora 17.00

Reluare: joi, 10 decembrie, ora 20.30

Vineri, 11 decembrie, ora 10.00

16:00 Caravana TVR 3

- La Bacău Realizator - Vasile Arhire

17:30 Play

Realizator - Anca Medeleanu
 
Comunitatea elenă din Iași, în sărbătoare | VIDEO

Luni, 24 iunie, de la ora 15:00, Olena Popovych vă invită să urmăriți o ediție "România diversă" despre comunitatea elenă din Iași.

"TeleViziunea mea", cu Oltița Cîntec | VIDEO

publicat: duminică, 23 iunie 2024

Duminică, 23 iunie, de la ora 21:00, pe TVR Iași, urmărim o ediție "TeleViziunea mea", cu Oltița Cîntec.

Vineri, 21 iunie, de la ora 9.00, în ultima ediție din acest sezon a emisiunii "Ziua bună de la Iași" de Ziua Mondială a Soarelui nu ne uităm ...

 

#tvriasi