loader
Foto

Violinistul ieşean Dragoş Mânza în concertul aniversar „TVR Iaşi 24”

Cap de afiş

 

Alex Vasiliu
Cap de afiș

Pasionat de şah, de maşini de curse pe care le desena asemeni unui proiectant, copilul Dragoş Mânza impresiona profesorii şi publicul fidel sălii de concert ca violonist de mare talent. Cine l-ar asculta astăzi interpretând, când avea 16 ani, Concertul de Ceaikovski împreună cu Orchestra filarmonicii din Iaşi, dar nu ar vedea imaginea, ar fi încredinţat că solistul are  o îndelungată experienţă scenică.

Participarea la Eurovision Young Competition (2004), colaborarea cu alte orchestre filarmonice din ţară, nenumărate premii obţinute ca elev de gimnaziu şi de liceu, înregistrările realizate în timp la TVR Iaşi argumentează precocitatea, virtuozitatea şi frumuseţea cântului violonistic.

 

Acum, Dragoş Mânza este prim concert-maestru al Orchestrei simfonice "Tonhalle" din Germania şi a alcătuit împreună cu pianista Alina Bercu „Duo Enescu", formaţie instrumentală de cea mai bună calitate.

 

Dragoş Mânza şi Alina Bercu sunt invitaţii emisiunii "Cap de afiş": joi, 10 decembrie, orele 17.00 şi 20.30, vineri, 11 decembrie, ora 10.00 la TVR Iaşi şi pe net la TVR +.

 

Emisiunea va cuprinde un interviu şi fragmente din recitalul pe care tinerii muzicieni l-au susţinut la 7 decembrie în Aula Bibliotecii Centrale Universitare "M.Eminescu" la aniversarea celor 24 de ani de la prima emisiune a postului TVR Iaşi.

Cap de afiş

Realizator: Alex Vasiliu

 

TVR Iaşi: joi, 10 decembrie, ora 17.00

Reluare: joi, 10 decembrie, ora 20.30

Vineri, 11 decembrie, ora 10.00

16:00 Accent Regional (R)

Realizator - Maria Florea (Reluare)

17:00 Telejurnal regional TVR 3 (R)

(Reluare)
 
Despre „Adevărata Basarabie”, la

Asociația Tinerilor Români din Afara Granițelor organizează campania „Adevărata Basarabie”. Am călătorit dincolo de Prut alături de Alina ...

Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, vorbim despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Invitație la Festivalul Național Al Ouălor Încondeiate

Miercuri, la "Ziua bună de la Iași", locuitorii din Ciocănești, județul Suceava, v-au adresat o invitație la Festivalul Național Al Ouălor ...

 

#tvriasi