loader
Foto

Galerie foto

Maria Răducanu şi Maxim Belciug, invitaţi la FILIT 2014

Având una dintre cele mai speciale voci din lume, Maria Răducanu combină bocetele româneşti cu fado-ul portughez, cu blues-ul şi cu improvizaţia, pentru a da viaţă unei muzici pure. („Tzadik”, John Zorn).

 

Andreea Ştiliuc
Cap de afiș

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Maria Răducanu dizolvă esenţa tradiţiei româneşti în sensibilitatea proprie şi o transmite mai departe lumii întregi. A cântat în Statele Unite ale Americii, Franţa, Germania, Marea Britanie, Portugalia, Albania, Suedia, Polonia, Cehia, Italia, Luxemburg. A colaborat cu mari muzicieni, printre care Johnny Răducanu, Mihai Iordache şi Mircea Tiberian. În 2010, a lansat un prim album în Statele Unite ale Americii, la casa de discuri „Tzadik” din New York, aparţinând celebrului jazzman John Zorn.

Maxim Belciug a început studiul chitarei clasice la vârsta de 10 ani. În 1983, a fost premiat la prima ediţie a Festivalului de Chitară Clasică de la Sinaia. În 1998, a lansat primul său CD - „Miniaturi Eclectice”. A susţinut recitaluri în ţară şi în străinatate. De asemenea, a participat la  festivaluri internaţionale de chitară sau de muzică de cameră.

Maria Răducanu şi Maxim Belciug formează un duo inedit. Muzica lor sinceră stă sub semnul emoţiei autentice. În luna octombrie, au fost invitaţi la Festivalul Internaţional de Literatură şi Traducere de la Iaşi.

***

Cap de afiş

Realizator: Andreea ştiliuc

TVR Iaşi: 13 noiembrie 2014, ora 17.00

TVR 3: 18 noiembrie 2014, ora 18:00

18:15 Racord

- Mozaic Realizator - Violeta Gorgos

18:30 Iașii marilor iubiri

- Locul inimii Realizator - Oana Lazăr
 
Comunitatea elenă din Iași, în sărbătoare | VIDEO

Luni, 24 iunie, de la ora 15:00, Olena Popovych vă invită să urmăriți o ediție "România diversă" despre comunitatea elenă din Iași.

"TeleViziunea mea", cu Oltița Cîntec | VIDEO

publicat: duminică, 23 iunie 2024

Duminică, 23 iunie, de la ora 21:00, pe TVR Iași, urmărim o ediție "TeleViziunea mea", cu Oltița Cîntec.

Vineri, 21 iunie, de la ora 9.00, în ultima ediție din acest sezon a emisiunii "Ziua bună de la Iași" de Ziua Mondială a Soarelui nu ne uităm ...

 

#tvriasi