loader
Foto

Luni v-am spus Bună dimineaţa, Moldova!

Săptămâna bună se cunoaşte de luni dimineaţă! Luni am început ziua împreună cu dvs. şi alături de invitaţii noştri.

 

Roxana Caraiman
Andrei Giurgia
Steliana Orăşanu
BUNĂ DIMINEAŢA, MOLDOVA

Adrian Ştefan - coregraful trupei de dans The Sky ne vorbeşte despre preselecţii, arta dansului şi ce proiecte pun la cale pentru sfârşitul de an.

Gabriela Raus, inspector de specialitate, ne prezintă bilanţul campaniei sociale ,,Săptămâna legumelor şi a  fructelor donate". Campania ,,Săptămâna legumelor şi a fructelor donate" a constat în strângerea de legume şi fructe de către elevii voluntari implicaţi în programul Strategiei Naţionale de Acţiune Comunitară (SNAC) şi donarea lor familiilor aflate în dificultate sau unor instituţii sociale. Concret, în judeţul Iaşi s-au implicat 70 de şcoli şi grădiniţe, care au antrenat în acest demers 5.501 de elevi şi preşcolari, precum și 654 de cadre didactice.

La finalul emisiunii vom face cunoştinţă cu echipa Drift Team de la Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi" Iaşi. Scopul proiectului este conceperea unei maşini de drift.

Vă aşteptăm cu o ceaşcă de ceai pe TVR Iaşi.

Colega noastră, Steliana Orăşanu, a pregătit un reportaj despre vizita lui Constantin Chiriac la Iaşi.

Constantin Chiriac este director al Teatrului Naţional „Radu Stanca” din Sibiu. În perioada 2004 – 2007 a fost vicepreşedinte al „Asociaţiei Sibiu - Capitală Culturală Europeană 2007“, iar din 2010 este membru al comitetului de selecţie şi monitorizare a oraşelor candidate pentru titlul de Capitală Culturală Europeană. A jucat în circa 50 de spectacole şi peste 20 de filme, dintre care cele mai importante se numară "Morometii", "Croaziera" sau "Undeva in Palilula".  

Constantin Chiriac a copilarit la Prisăcari, in apropiere de Iaşi. În amintirea clipelor dragi petrecute pe meleagurile din Moldova, le-a oferit ieşenilor cadou recitalul de poezie "Metanie ţie, Părinte!" susţinut la Catedrala Mitropolitană. Un moment unic ce a adus în prim-plan întrebările fundamentale la care omul încearcă să găsească răspunsuri. Un specacol despre destin, viaţă, moarte şi credinţă.

Reportajul poate fi urmărit luni, 18 noiembrie, de la ora 8:00, pe TVR Iaşi, în cadrul emisiunii "Bună dimineaţa, Moldova!".

 

Imagine: Relu Tabara, editor de imagine: Radu Bogdan, redactor: Steliana Orăşanu.

TVR Iaşi: luni, 18 noiembrie, ora 8.00

22:00 Preluare TVR3

7:00 Mașina timpului

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Ziua Internaţională a Usturoiului | VIDEO

Ziua Internaţională a Usturoiului | VIDEO

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Am pregătit o dimineaţă condimentată. Vineri, 19 aprilie este "Ziua Internaţională a Usturoiului". Vizităm satul unde localnicii cultivă de sute ...

Despre „Adevărata Basarabie”, la

Asociația Tinerilor Români din Afara Granițelor organizează campania „Adevărata Basarabie”. Am călătorit dincolo de Prut alături de Alina ...

 

#tvriasi