loader
Foto

Biserica „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” - Bărboi - 25 de ani de la resfinţire

TVR Iaşi şi TVR 3 au transmis în direct, duminică, 25 noiembrie, Sfânta Liturghie de la biserica „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel”.

 

Situată în sud-est faţă de centrul oraşului Iaşi, biserica „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” Bărboi, întregeşte în chip fericit şirul lăcaşurilor de cult ortodoxe ale capitalei moldave. Ca mai toate bisericile-monument, ceea ce putem vedea noi astăzi şi ceea ce numim biserica Bărboi este, de fapt, capătul unui şir istoric de strădanii, ctitorii, ctitori şi jertfe.

Cu trudă şi asumare, cu credinţa că încă se mai pot face gesturi duhovniceşti, biserica a fost scoasă din ruină. Anul 1998 a fost  hărăzit ca biserica Bărboi să îmbrace veşmântul proaspăt al resfinţirii.

Un prezent al bisericii Bărboi din Iaşi care cinsteşte osteneala celor din trecut, un prezent care continuă faptele mari moştenite de la ctitori. La 25 de ani de la resfinţire, sfântul lăcaş continuă să fie un reper atât în arhitecturalul bisericesc al Iaşilor, dar şi în dinamica implicării social-culturale şi filantropice.

22:00 Preluare TVR3

7:00 3 ceasuri bune

 
Iașii marilor iubiri:

Întâmplarea e dincolo de ficțiune. Literatura nu întrece viața! Aflați povestea toată de la Oana Lazăr, la "Iașii marilor iubiri". TVR Iași, ...

Urmăriți o ediție "Reporter special" - Studenții străini ai Iașului. Joi, 25 aprilie, ora 18:30, la TVR Iași. Realizator - Ioana Doleanu.    

Despre depresie pe înţelesul tuturor am vorbit marți, la "Tableta de sănătate", la TVR Iaşi de la ora 16.00. O emisiune de Claudia Dănăilă.

 

#tvriasi