loader
Foto

Galerie foto

Liedul, la "Cap de afiş"

Ce este liedul? Un cîntec pentru voce şi pian, pentru care compozitorii au ales de-a lungul timpului cele mai frumoase poeme.

 

Alex Vasiliu
Cap de afiș

Şi dacă versurile au aparţinut unor poeţi necunoscuţi, istoria i-a reţinut după ce rimele lor s-au însoţit cu muzica. Capodopere din repertoriul rus, german, francez, britanic şi românesc au fost interpretate la Iaşi de tineri cîntăreţi în cadrul primei ediţii a Concursului Internaţional de lied "Ada Burlui". Despre genul lied, despre concurs vom vorbi cu iniţiatorul şi directorul artistic al concursului, compozitorul, profesorul şi dirijorul Leonard Dumitriu. Secvenţe din gala laureaţilor vor ilustra colocviul cu dl. Dumitriu.

În partea a doua a emisiunii "Cap de afiş" va fi difuzat un reportaj-eseu despre Zilele Culturale ale Bârladului. Impozantul muzeu "Vasile Pârvan" adăposteşte colecţii de pictură, sculptură, documente literare, numismatică, etc pe care le veşi vedea filmate excepţional de operatorul de imagine Relu Tabără.

Un moment aparte din reportaj îl reprezintă interviurile cu doamna profesoară Elena Monu, directoarea Academiei din Bârlad, cu medicul, traducătorul, scriitorul C.D. Zeletin. L-aş supranumi un al doilea Solomon Marcus al României. Un poet, un înţelept.

Imaginile din muzeu vor fi comentate de muzica rămasă de la Richard Oschanitzky şi Eugen Ciceu.

TVR Iaşi – joi, 16 iunie, de la ora 19.00 şi în reluare vineri, 17 iunie, de la 10.30 şi miercuri, 22 iunie, de la 12.00

TVR3 – marţi, 21 iunie, de la ora 22.00 şi în reluare miercuri, de la ora 13.00

 

18:00 Telejurnal Regional TVR Iași (R)

(Reluare)

18:15 Racord

- Mozaic Realizator - Violeta Gorgos
 
Comunitatea elenă din Iași, în sărbătoare | VIDEO

Luni, 24 iunie, de la ora 15:00, Olena Popovych vă invită să urmăriți o ediție "România diversă" despre comunitatea elenă din Iași.

"TeleViziunea mea", cu Oltița Cîntec | VIDEO

publicat: duminică, 23 iunie 2024

Duminică, 23 iunie, de la ora 21:00, pe TVR Iași, urmărim o ediție "TeleViziunea mea", cu Oltița Cîntec.

Vineri, 21 iunie, de la ora 9.00, în ultima ediție din acest sezon a emisiunii "Ziua bună de la Iași" de Ziua Mondială a Soarelui nu ne uităm ...

 

#tvriasi