loader
Foto

Galerie foto

Inventarul fericirilor de peste zi, cu profesorul Ostin Mungiu

* marţi , 3 aprilie, ora 20.00, la  TVR3 * vineri, 6 aprilie, ora 21.00, la TVR Iaşi.

 

Carmen Olaru
Cap de afiș

Invitatul emisiunii “Cap de afiş” îşi propune ca la sfârșitul fiecărei zile să poată spune: “Azi m-am bucurat de-o carte bună, de un prieten, de-un tablou...”

În fiecare seară îşi face inventarul fericirilor de peste zi, iar dacă ajunge la concluzia că ziua a fost proastă, caută o carte bună, pentru a încheia ziua măcar cu o pagină sau cu un gînd care să îl bucure.

Profesorul universitar Ostin Mungiu este unul dintre iniţiatorii Târgului ceramic Cucuteni 5000 de la Iaşi, iubeşte lecturile istorice, teatrul şi filmul, dar şi artele plastice. Şi pentru că fiul său, regizorul Cristian Mungiu, a făcut România cunoscută în lume prin filmele sale care i-au adus importante distincţii internaţionale, profesorului i se spune adeseori “tatăl lui Cristian Mungiu”.
Facem o incursiune în viaţa culturală a Moldovei împreună cu invitatul emisiunii, propunându-le telespectatorilor câteva repere care merită reţinute.

Descoperim o parte din colecţia de oale a invitatului, cunoaştem un tânăr artist vizual care expune...pe garduri, analizăm o carte recent lansată, mergem la tânărul teatru din Suceava, iar la final intrăm în fascinanta lumii a culorilor pictorului naiv Gheorghe Ciobanu.

O emisiune-magazin propusă de Carmen Olaru.
Realizator: Carmen Olaru

22:00 Preluare TVR3

7:00 3 ceasuri bune

 
Iașii marilor iubiri:

Întâmplarea e dincolo de ficțiune. Literatura nu întrece viața! Aflați povestea toată de la Oana Lazăr, la "Iașii marilor iubiri". TVR Iași, ...

Despre depresie pe înţelesul tuturor am vorbit marți, la "Tableta de sănătate", la TVR Iaşi de la ora 16.00. O emisiune de Claudia Dănăilă.

Luni, 22 aprilie, de la ora 18:00, la TVR Iași, Ovidiu Mihăiuc v-a propus o nouă ediție "Interviul săptămânii".

 

#tvriasi