loader
Foto

Galerie foto

Inventarul fericirilor de peste zi, cu profesorul Ostin Mungiu

* marţi , 3 aprilie, ora 20.00, la  TVR3 * vineri, 6 aprilie, ora 21.00, la TVR Iaşi.

 

Carmen Olaru
Cap de afiș

Invitatul emisiunii “Cap de afiş” îşi propune ca la sfârșitul fiecărei zile să poată spune: “Azi m-am bucurat de-o carte bună, de un prieten, de-un tablou...”

În fiecare seară îşi face inventarul fericirilor de peste zi, iar dacă ajunge la concluzia că ziua a fost proastă, caută o carte bună, pentru a încheia ziua măcar cu o pagină sau cu un gînd care să îl bucure.

Profesorul universitar Ostin Mungiu este unul dintre iniţiatorii Târgului ceramic Cucuteni 5000 de la Iaşi, iubeşte lecturile istorice, teatrul şi filmul, dar şi artele plastice. Şi pentru că fiul său, regizorul Cristian Mungiu, a făcut România cunoscută în lume prin filmele sale care i-au adus importante distincţii internaţionale, profesorului i se spune adeseori “tatăl lui Cristian Mungiu”.
Facem o incursiune în viaţa culturală a Moldovei împreună cu invitatul emisiunii, propunându-le telespectatorilor câteva repere care merită reţinute.

Descoperim o parte din colecţia de oale a invitatului, cunoaştem un tânăr artist vizual care expune...pe garduri, analizăm o carte recent lansată, mergem la tânărul teatru din Suceava, iar la final intrăm în fascinanta lumii a culorilor pictorului naiv Gheorghe Ciobanu.

O emisiune-magazin propusă de Carmen Olaru.
Realizator: Carmen Olaru

17:30 Play

Realizator - Anca Medeleanu

18:00 Telejurnal Regional TVR Iași (R)

(Reluare)
 
Comunitatea elenă din Iași, în sărbătoare | VIDEO

Luni, 24 iunie, de la ora 15:00, Olena Popovych vă invită să urmăriți o ediție "România diversă" despre comunitatea elenă din Iași.

"TeleViziunea mea", cu Oltița Cîntec | VIDEO

publicat: duminică, 23 iunie 2024

Duminică, 23 iunie, de la ora 21:00, pe TVR Iași, urmărim o ediție "TeleViziunea mea", cu Oltița Cîntec.

Vineri, 21 iunie, de la ora 9.00, în ultima ediție din acest sezon a emisiunii "Ziua bună de la Iași" de Ziua Mondială a Soarelui nu ne uităm ...

 

#tvriasi