loader
Foto

Galerie foto

Întâmplări de la ţară

Marga Andreescu de la TVR Iaşi ne propune o nouă ediţie a emisiunii "Viaţa la ţară".

 

Margareta Andreescu
Satul meu

Paris – Iaşi – via Brădiceşti. Două cadre didactice au părăsit oraşul şi s-au mutat în satul Brădiceşti, judeţul Iaşi. Aici au început o colaborare cu Asociaţia Châteauneuf încă din 1993. Ulterior francezii au reparat şcoala din sat, au construit un teren de baschet şi vin anual să-i  ajute pe săteni.

În celălalt capăt de judeţ este o şcoală care nu se închide niciodată. Zeci de elevi din comuna ieşeană Buhalniţa nu au vacanţă niciodată. Copiii vin şi în zilele de week-end în sălile de clasă pentru a participa la atelierele de pictură şi literatură.

Un alt subiect al emisiunii este legat de modul în care sunt tăiate pădurile. Suprafete întinse dintr-o pădure privată din localitatea ieşeană Ţibana sunt rase zilnic de hoţi chiar sub nasul autorităţilor. Comisarii Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare Suceava au încercat astăzi să dea de urma acestora.

În comuna vasluiană Laza 28 de femei au iniţiat o afacere. Au absolvit cursuri de ţesătorie iar acum confecţionează porturi tradiţionale.

Viaţa la ţară

Realizator: Marga Andreescu

TVR Iaşi: joi, 7 mai, ora 19.00

Duminică, 10 mai, ora 9.00

TVR 3: sâmbătă, 16 mai, ora 7.00

22:00 Preluare TVR3

7:00 Telejurnal MATINAL TVR 1

 
Hope Build, un proiect de construire accelerată | VIDEO

Mai multe locuinţe vor fi ridicate în doar 5 zile, cu ajutorul voluntarilor. Marți, 18 iunie, de la ora 9:00, la TVR 3 și TVR Iași, am vorbit ...

"Cultart": limba română pentru străini | VIDEO

publicat: vineri, 14 iunie 2024

Pe 15 iunie, la ora 16:00, la "Cultart", în numele lui Eminescu și în onoarea limbii române. Realizator - Oana Lazăr

Parfumul unei călătorii în timp | VIDEO

Parfumul unei călătorii în timp | VIDEO

publicat: vineri, 14 iunie 2024

Vineri, 14 iunie, de la ora 9:00, la TVR 3 și TVR Iași, am descoperit farmecul scrisorilor de altădată, am răsfoit jurnalul Reginei Maria, am ...

 

#tvriasi