loader
Foto

Galerie foto

Întâmplări de la ţară

Marga Andreescu de la TVR Iaşi ne propune o nouă ediţie a emisiunii "Viaţa la ţară".

 

Margareta Andreescu
Satul meu

Paris – Iaşi – via Brădiceşti. Două cadre didactice au părăsit oraşul şi s-au mutat în satul Brădiceşti, judeţul Iaşi. Aici au început o colaborare cu Asociaţia Châteauneuf încă din 1993. Ulterior francezii au reparat şcoala din sat, au construit un teren de baschet şi vin anual să-i  ajute pe săteni.

În celălalt capăt de judeţ este o şcoală care nu se închide niciodată. Zeci de elevi din comuna ieşeană Buhalniţa nu au vacanţă niciodată. Copiii vin şi în zilele de week-end în sălile de clasă pentru a participa la atelierele de pictură şi literatură.

Un alt subiect al emisiunii este legat de modul în care sunt tăiate pădurile. Suprafete întinse dintr-o pădure privată din localitatea ieşeană Ţibana sunt rase zilnic de hoţi chiar sub nasul autorităţilor. Comisarii Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare Suceava au încercat astăzi să dea de urma acestora.

În comuna vasluiană Laza 28 de femei au iniţiat o afacere. Au absolvit cursuri de ţesătorie iar acum confecţionează porturi tradiţionale.

Viaţa la ţară

Realizator: Marga Andreescu

TVR Iaşi: joi, 7 mai, ora 19.00

Duminică, 10 mai, ora 9.00

TVR 3: sâmbătă, 16 mai, ora 7.00

11:00 Accent Regional (R)

Realizator - Maria Florea (Reluare)

12:00 Invitație la spectacol

- Turneul național „Baroque Tour Opus 2” Realizator - Cătălin Sava
 

Fiecare instrument muzical ne transmite farmecul său. Joi, 28 martie, la "Ziua bună de la Iași", s-a discutat despre țambal. Cu Laura Lucescu și ...

Spectacol folcloric ”De la Iași la Chișinău” | VIDEO

De Ziua Unirii Basarabiei cu România, în direct la TVR Iași, miercuri, 27 martie, de la ora 18:30, v-am invitat la spectacolul folcloric ”De la ...

"Forum economic", la TVR3 și TVR Iași | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Miercuri, 27 martie, de la ora 16.00, a fost difuzată o nouă ediție "Forum economic", la TVR3 și TVR Iași.

 

#tvriasi