loader
Foto

In Memoriam Florian Pittiş la TVR Iaşi

Documentar realizat de Casa de Producţie TVR, difuzat în avanpremieră pe TVR Iaşi.

 

Cap de afiș

Documentarul Portret In Memoriam Florian Pittiş,  de 25 min., aduce în atenţia telespectatorilor personalitatea celui care a fost actorul, regizorul, vocea unică a radioului şi a teleenciclopediei, fondatorul grupului Pasărea Colibri sau al postului de Radio 3NET, cel care a inspirat generaţiilor de admiratori pasiunea pentru muzică, poezie şi libertate.

 

Moţu Florian Pittiş rămâne în memoria noastră cu întreg universul de spectacole pe care ni le-a dăruit, dar mai ales prin tulburătoarea sa voce prin care a transmis ideile sale profunde şi înţelepte.

Filmul restituie figura luminoasă a lui Moţu Florian Pittiş cu mărturii ale prietenilor şi apropiaţilor săi, dar şi cu fragmente din arhiva TVR, din spectacole antologice de teatru şi spectacole de muzică şi poezie, în care acesta a jucat şi, uneori, regizat. Dintre  cei intervievaţi îi amintim pe: Mariana Mihuţ, Mircea Diaconu, Violeta Andrei, Alexandru Darie, Mircea Neacşa, Mircea Vintilă, Mircea Baniciu, Ducu Bertzi, Andrei Dorobanţu.

In Memoriam Florian Pittiş este cel de-a cincilea documentar, dintr-o serie de filme PORTRET iniţiate, produse şi difuzate de Casa de Producţie TVR, începând din primăvara acestui an, 2015. Primul Portret a fost: In Memoriam Ştefan Mihăilescu Brăila, apoi  au urmat Portretele cu Virgil Flonda, Gheorghe Harag şi Irina Petrescu.

 

Invitaţie la spectacol: In Memoriam Florian Pittiş

TVR Iaşi: sâmbătă, 3 octombrie, ora 13.00 (avanpremieră)

"Telerecital  - In memoriam Florian Pittiş" se difuzeaza la TVR2 imediat după spectacolul difuzat în memoria lui Florian Pittiş, "Nu sunt Turnul Eiffel" (regia Cornel Todea), în data de luni, 5 octombrie 2015, de la ora 21.30. Telerecitalul are două reluări: miercuri, 7 octombrie 2015, la ora 19.10, şi duminică, 12 octombrie 2015, la ora 02.20.

9:00 Pridvoarele credinței

prima parte Realizator - Sergiu Ciocoiu

10:00 Cap compas

- Povesti la prezent
 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Ziua Internaţională a Usturoiului | VIDEO

Ziua Internaţională a Usturoiului | VIDEO

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Am pregătit o dimineaţă condimentată. Vineri, 19 aprilie este "Ziua Internaţională a Usturoiului". Vizităm satul unde localnicii cultivă de sute ...

Despre „Adevărata Basarabie”, la

Asociația Tinerilor Români din Afara Granițelor organizează campania „Adevărata Basarabie”. Am călătorit dincolo de Prut alături de Alina ...

 

#tvriasi