loader
Foto

Imagine... Gigi Căciuleanu

Celebrul coregraf Gigi Căciuleanu a fost invitatul Andreei Ştiliuc la „Cap de afiş”. Artistul se dezvăluie în faţa publicului, cu emoţia, energia, forţa, dar şi vulnerabilitatea sa, lăsându-ne să surprindem paşii dăltuirii unui spectacol.

 

Andreea Ştiliuc
Cap de afiș

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Gigi Căciuleanu a făcut un stagiu de perfecţionare la Teatrul Bolshoi din Moscova. La 14 ani a descoperit dansul de avangardă al cunoscutei artiste Miriam Răducanu. A colaborat cu legendarele Pina Bausch şi Maya Plisetskaya. S-a stabilit în Franţa în urmă cu peste 40 de ani. A fost invitat la academii de dans din întreaga lume.

Spectacolul “Imagine all the people”, o producţie a Operei Naţionale Române Iaşi, este creat într-un limbaj propriu lui Gigi Căciuleanu, cu felul său personal de a vedea, de a gândi şi de a face dans. Teatrul-coregrafic purtând marca sa se plasează între poezie şi matematică, adresându-se ochiului, gândirii, dar şi inimii.

De la John Lennon la Frederic Chopin, de la ritmurile unui musical anglo-saxon la vocea Mariei Tănase, de la Janis Joplin la Piazzola, de la flamenco la vals sau de la Mozart la Rossini, publicul călătoreşte într-un carusel de spaţii şi sunete.

 

Cap de afiş: Imagine... Gigi Căciuleanu

Realizator: Andreea Ştiliuc

TVR 3: marţi, 12 mai 2015, ora 18.00

11:00 Accent Regional (R)

Realizator - Maria Florea (Reluare)

12:00 Invitație la spectacol

- Concertul Solistilor Orchestrei Filarmonicii Din Iasi Realizator - Alex Vasiliu
 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Ziua Internaţională a Usturoiului | VIDEO

Ziua Internaţională a Usturoiului | VIDEO

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Am pregătit o dimineaţă condimentată. Vineri, 19 aprilie este "Ziua Internaţională a Usturoiului". Vizităm satul unde localnicii cultivă de sute ...

Despre „Adevărata Basarabie”, la

Asociația Tinerilor Români din Afara Granițelor organizează campania „Adevărata Basarabie”. Am călătorit dincolo de Prut alături de Alina ...

 

#tvriasi