Imagine... Gigi Căciuleanu
marţi, 12 mai 2015
Celebrul coregraf Gigi Căciuleanu a fost invitatul Andreei Ştiliuc la „Cap de afiş”. Artistul se dezvăluie în faţa publicului, cu emoţia, energia, forţa, dar şi vulnerabilitatea sa, lăsându-ne să surprindem paşii dăltuirii unui spectacol.
Gigi Caciuleanu

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Gigi Căciuleanu a făcut un stagiu de perfecţionare la Teatrul Bolshoi din Moscova. La 14 ani a descoperit dansul de avangardă al cunoscutei artiste Miriam Răducanu. A colaborat cu legendarele Pina Bausch şi Maya Plisetskaya. S-a stabilit în Franţa în urmă cu peste 40 de ani. A fost invitat la academii de dans din întreaga lume.

Spectacolul “Imagine all the people”, o producţie a Operei Naţionale Române Iaşi, este creat într-un limbaj propriu lui Gigi Căciuleanu, cu felul său personal de a vedea, de a gândi şi de a face dans. Teatrul-coregrafic purtând marca sa se plasează între poezie şi matematică, adresându-se ochiului, gândirii, dar şi inimii.

De la John Lennon la Frederic Chopin, de la ritmurile unui musical anglo-saxon la vocea Mariei Tănase, de la Janis Joplin la Piazzola, de la flamenco la vals sau de la Mozart la Rossini, publicul călătoreşte într-un carusel de spaţii şi sunete.

 

Cap de afiş: Imagine... Gigi Căciuleanu

Realizator: Andreea Ştiliuc

TVR 3: marţi, 12 mai 2015, ora 18.00

 • 18:30
  România diversă
  : Ilustrate de peste Prut Realizator Vasile Arhire
 • 19:00
  Invitaţie la spectacol
  : Chinezii
 • 20:00
  Regiunea in obiectiv
 • 21:00
  Iasii Marilor Iubiri
  (reluare)
 • 21:30
  Telejurnal regional
 • 22:00
  Preluare TVR3