loader
Foto

Identitate Basarabia - Viorica Olaru şi Romeo Cemîrtan

Viorica Olaru şi Romeo Cemîrtan – între ieri şi mâine

 

Violeta Gorgos
Identitate Basarabia

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Sunt soţ şi soţie. S-au cunoscut în perioada admiterii la doctorat, pe care l-au şi făcut împreună la Iaşi. Ea la istorie, el la teologie. În cei trei ani de studii au facut şi trei copii care trăiesc alături de părinţi bucuriile cercetărilor. În loc de poveşti de seară, mama le spunea istoriile deportaţilor în Siberia, mergeau cu ea în vizite la supravieţuitori, au învăţat valoarea unor  poze vechi şi s-au obişnuit cu mirosul dosarelor de prin arhive. Cu tata au mers în excursii în România, dormind pe la mănăstiri şi făcându-şi prieteni printre măicuţe şi călugări. La mănastirea de la Ţîpova, care este săpată în piatră, există un monument istoric şi acolo este „jobul tatei”. Copiii în timpul vacanţelor prestează servicii de ghidaj pentru  că ei ştiu pe dinafară povestea locului.

TVR Moldova: sâmbătă, 19 martie, ora 19.30

TVR Iaşi: marţi,   29 martie, ora 20.00

Reluare: miercuri, 30 martie, ora 13.00

Sâmbătă, 2 aprilie, ora 19.00

TVR 3: duminică, 24 aprilie, ora 14.30

O coproducţie TVR Iaşi – OWH Studio 2015 realizată de Violeta Gorgos (realizator), Cristian Sbîngu (imagine), Sebastian Ivanovici (asistent imagine), Marian Bucur (editor imagine).

22:00 Preluare TVR3

7:00 3 ceasuri bune

 
Iașii marilor iubiri:

Întâmplarea e dincolo de ficțiune. Literatura nu întrece viața! Aflați povestea toată de la Oana Lazăr, la "Iașii marilor iubiri". TVR Iași, ...

Urmăriți o ediție "Reporter special" - Studenții străini ai Iașului. Joi, 25 aprilie, ora 18:30, la TVR Iași. Realizator - Ioana Doleanu.    

Despre depresie pe înţelesul tuturor am vorbit marți, la "Tableta de sănătate", la TVR Iaşi de la ora 16.00. O emisiune de Claudia Dănăilă.

 

#tvriasi