loader
Foto

Identitate Basarabia: Dumitru Crudu

TVR Iaşi ne-a invitat să urmărim o ediţie a emisiunii "Identitate Basarabia" care l-a avut ca invitat pe Dumitru Crudu. La TVR 3 şi pe TVR+, emisiunea a fost difuzată duminică, 8 mai, de la ora 14:30 și online pe TVR+ .

 

Violeta Gorgos
Identitate Basarabia

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Este director de bibliotecă, merge la serviciu cu bicicleta şi nu are telefon mobil. S-a născut în  anul 1968 în satul Flutura, judeţul Ungheni şi în CV-ul său menţionează faptul că a fost membru al Uniunii Tineretului Comunist Leninist din întreaga Uniune Sovietică. A fost Student în Chişinău, Tbilisi, Braşov şi masterand la Sibiu. A lansat în anul 1999, împreună cu Marius Ianuş, un nou manifest literar intitulat “fracturismul”. Este câştigător al Concursului de dramaturgie Cea mai bună piesă românească a anului, organizat de Uniunea Teatrală din România (UNITER) şi de Fundaţia Principesa Margareta a României, ediţia 2003. Romanul Un american la Chişinău a câştigat Premiul de Proză al Filialei Chişinău a Uniunii Scriitorilor din România pe 2013. Ca dramaturg, a scris în jur de douăzeci de piese de teatru, după care s-au realizat în jur de 30 de spectacole şi filme în Republica Moldova, România, Italia, Germania, Haiti, Camerun, Suedia, Franţa, Bulgaria.

TVR Moldova: sâmbătă,  26 martie, ora 19.30

TVR Iaşi: marţi,  5 aprilie, ora 20.00

Reluare:  miercuri, 6 aprilie, ora 13.00

sâmbătă, 9 aprilie, ora 19.00

TVR Internaţional: 30 aprilie, ora 19.30

TVR 3: duminică, 8 mai, ora 14.30

 

O coproducţie TVR Iaşi – OWH Studio 2015 realizată de Violeta Gorgos (realizator), Cristian Sbîngu (imagine), Sebastian Ivanovici (asistent imagine), Marian Bucur (editor imagine).

 

 

 

 

22:00 Preluare TVR3

7:00 Mașina timpului

Realizator - Dan Trofin
 
Trofeul Valea Uzului. Raliul Moldovei, în direct la TVR Iași și TVR3 | VIDEO

De sâmbătă, 27 iulie, în Moldova răsună din nou motoarele mașinilor de cursă.  

Investiții în satele de pe Valea Muntelui | VIDEO

Investiții în satele de pe Valea Muntelui | VIDEO

publicat: vineri, 26 iulie 2024

Duminică, 28 iulie, de la ora 14:00, la TVR Iași, vă propunem o nouă ediție "Satul meu".

Cursuri Internaționale de Vară „România – Limbă și civilizație” | VIDEO

Au venit din China, Coreea de Sud, Franța, Germania sau Republica Moldova pentru a învăța limba română. 75 de studenți, profesori și cercetători ...

 

#tvriasi