loader
Foto

Galerie foto

Identitate Basarabia cu Octavian Ţîcu

Recent a revenit din Kazahstan. N-a fost acolo pentru a semna contracte privind resursele energetice. A mers împreună cu câţiva studenţi ca sa-i întâlnească pe basarabenii care locuiesc acolo.

 

Identitate Basarabia

Sunt peste 20 de mii. Şi-au întemeiat familii şi nu s-au mai întors acasă după ce au fost deportaţi în perioada comunistă. E doar începutul unui lung şir de călătorii sub genericul “Expediţia memoriei” – un proiect iniţiat de Octavian Ţîcu.

La întrebarea "cine sunt eu?", Octavian Ţîcu şi-a enumerat identităţile: român; european; istoric; sportiv, multiplu campion naţional la box, medaliat cu argint la Cupa Europei, participant la Jocurile Olimpice din 1996; ex-ministru pentru tineret şi sport din Republica Moldova; profesor de istorie, şef de catedră la Universitatea Libera Internaţionala din Moldova; protagonistul emisiunii “Identitate Basarabia”.

L-am filmat înainte de plecare. Ne-a vorbit despre acest proiect. Într-o emisiune de 25 de minute am vrut sa încapă şi amintiri din Copoul studenţiei lui, şi medaliile obţinute în ringul de box, şi povestea politicianului din Chişinău, şi poziţia istoricului privind situaţia Basarabiei, şi pasiunea publicistului sportiv, şi dorul tatei, şi mândria mamei, şi malul de Prut de unde “se vede ca în palmă Iaşul…”

O nouă ediţie “Identitate Basarabia” l-a avut ca protagonist, iar realizatorii emisiunii au declarat că “Octavian Ţîcu nu a făcut altceva decât să accepte să-i fim o zi în preajmă fără a-şi schimba programul lui obişnuit”.

Identitate Basarabia

TVR Iaşi : marţi, ora 20.00

 

22:00 Preluare TVR3

7:00 3 ceasuri bune

 

Fiecare instrument muzical ne transmite farmecul său. Joi, 28 martie, la "Ziua bună de la Iași", s-a discutat despre țambal. Cu Laura Lucescu și ...

Spectacol folcloric ”De la Iași la Chișinău” | VIDEO

De Ziua Unirii Basarabiei cu România, în direct la TVR Iași, miercuri, 27 martie, de la ora 18:30, v-am invitat la spectacolul folcloric ”De la ...

"Forum economic", la TVR3 și TVR Iași | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Miercuri, 27 martie, de la ora 16.00, a fost difuzată o nouă ediție "Forum economic", la TVR3 și TVR Iași.

 

#tvriasi