loader
Foto

Iașii marilor iubiri: Farul de la Tuzla | VIDEO

Miercuri, 25 august, de la ora 17:30, Oana Lazăr vă invită să urmăriți o ediție "Iașii marilor iubiri" despre harta și măsurătorile căpitanului comandor Cătuneanu și despre farul construit la Capul Tuzla.

 

Oana Lazăr
Iașii marilor iubiri

Comandorul Alexandru Cătuneanu, autorul primei hărţi a ţărmului românesc al Mării Negre şi-a găsit sfârşitul la Iaşi, în catastrofa de la Ciurea din 31 decembrie 1916.

Fascinată de personaj, i-am cercetat în amănunt biografia şi am ajuns până la Tuzla, în locul cercetărilor sale. Farul construit la Capul Tuzla pe terenul cu vizibilitatea cea mai mare a folosit harta şi măsurătorile căpitanului comandor Cătuneanu.

Realizator: Oana Lazăr

11:00 Accent Regional (R)

Realizator - Maria Florea (Reluare)

12:00 Invitație la spectacol

- Concertul Solistilor Orchestrei Filarmonicii Din Iasi Realizator - Alex Vasiliu
 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Ziua Internaţională a Usturoiului | VIDEO

Ziua Internaţională a Usturoiului | VIDEO

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Am pregătit o dimineaţă condimentată. Vineri, 19 aprilie este "Ziua Internaţională a Usturoiului". Vizităm satul unde localnicii cultivă de sute ...

Despre „Adevărata Basarabie”, la

Asociația Tinerilor Români din Afara Granițelor organizează campania „Adevărata Basarabie”. Am călătorit dincolo de Prut alături de Alina ...

 

#tvriasi