loader
Foto

Festivalul Internațional "Hora din străbuni", ediţia 2023, la TVR 3 | VIDEO

23 de ansambluri din 11 țări vor face deliciul miilor de spectatori, între 2 și 6 august, la Vaslui.  În fiecare seară, de la 19.30, puteți urmări în direct, spectacolele de marcă, pe TVR Iasi și de la ora 20.00, pe TVR3.

 

Organizat o data la doi ani în Vaslui, Festivalul Internațional “Hora din străbuni” aduce pe scenă ansambluri din toata lumea, dar și grupuri din județ.

Tradiționala paradă a ansamblurilor folclorice, pe traseul Parcul Copou – Centrul Civic, dă startul festivalului, miercuri, 2 august.

În prima seară a Festivalului, de la ora 19.30, la Teatrul de Vară din Vaslui, urcă pe scenă ansamblurile: Pădurețul de la Oșești, Todireșteanca, Obârșii negreștene, Codrenii de la Târzii, Hora Vasluiului, Școala de dans Larisa și Marin Barbu, Mioara Velicu, Ansamblul „Alaykoy” din Cipru de Nord și Ansamblul „Creadanza” din Columbia, iar îndrăgita cântăreață Mioara Velicu va susține un recital de muzică populară.

În 3, 4 și 5 august, sunt programate ateliere de dans popular în Parcul Copou, Piața Independenței și în gara Vaslui.

În ultima seară, spectacolul se va desfășura în Centrul Civic, fiind programate Gala ansamblurilor internaționale și recitalurile mai multor artiști de muzică populară, precum Orchestra Lăutarii, condusă de dirijorul Nicolae Botgros, Mariana Stoica, Delia Gandore, Raluca Radu, Silvia Ene, Ion Paladi și Niculina Stoican.

Hora din străbuni” este un festival organizat sub egida Consiliului Internațional al Organizațiilor de Festivaluri Folclorice.

(w882) Hora din S

 

 

 

 

22:00 Preluare TVR3

7:00 Telejurnal MATINAL TVR 1

 
Corina şi Andrei Giurgiu, invitați la

O nouă ediție "familiON" este difuzată sâmbăta, 18 mai, de la ora 11:00 pe TVR 3 și de la ora 17:00 pe TVR Iași.

Cum să comunicăm în relațiile profesionale | VIDEO

Ediţia din 17 mai a emisiunii "Ziua Bună de la Iași" a fost dedicată creativităţii, comunicării şi armoniei prin artă. La TVR Iași și TVR 3, de ...

Cătălin Sava v-a invităt să urmăriți o ediție "România Diversă" despre comunitatea armenească din Iași.

 

#tvriasi