loader
Foto

George Enescu - Eternul Orfeu Moldav

Cap de afiş/ Realizator: Alex Vasiliu

 

Alex Vasiliu
Cap de afiș

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

În ziua împlinirii a şase decenii de la dispariţia lui George Enescu (5 mai) emisiunea a cuprins o selecţie din lucrările sale în genuri muzicale diferite: cameral, simfonic, operă. Au fost alese înregistrări şi documentare realizate la TVR Iaşi (1994-2011).

Aţi putut urmări documente video cu George Enescu cântând la pian, baritonul David Ohanesian ca interpret al rolului Oedip în spectacolul-premieră din România (1958), concertul realizat la Iaşi (1975) sub bagheta lui Ion Baciu, montarea TV în regia Olimpiei Arghir (TVR 1981).

A fost difuzat şi un fragment din spectacolul montat la Opera Naţională Română din Iaşi (2005) cu Ştefan Ignat în rolul principal.

Emisiunea a cuprins documente muzicale cu dirijorii Camil Marinescu şi Ovidiu Bălan, pianiştii Viniciu Moroianu, Raluca Ştirbăţ, Valentin şi Roxana Gheorghiu, fragmente din eseul de televiziune "Muzica lui Enescu la Tescani", realizat la TVR Iaşi.

 

Cap de afiş: George Enescu

Realizator: Alex Vasiliu

 

TVR Iaşi: joi, 30 aprilie, orele 17.00 şi 20.30

TVR 3: marţi, 5 mai, ora 18:00

17:30 Play

Realizator - Anca Medeleanu

18:00 Telejurnal Regional TVR Iași (R)

(Reluare)
 
Comunitatea elenă din Iași, în sărbătoare | VIDEO

Luni, 24 iunie, de la ora 15:00, Olena Popovych vă invită să urmăriți o ediție "România diversă" despre comunitatea elenă din Iași.

"TeleViziunea mea", cu Oltița Cîntec | VIDEO

publicat: duminică, 23 iunie 2024

Duminică, 23 iunie, de la ora 21:00, pe TVR Iași, urmărim o ediție "TeleViziunea mea", cu Oltița Cîntec.

Vineri, 21 iunie, de la ora 9.00, în ultima ediție din acest sezon a emisiunii "Ziua bună de la Iași" de Ziua Mondială a Soarelui nu ne uităm ...

 

#tvriasi