loader
Foto

Galerie foto

Gala Ia’şi Descoperă ajunge la Chişinău

Filmele realizate în cadrul proiectului “Ia’şi Descoperă 2015” vor putea fi urmărite miercuri, 27 mai 2015, de la ora 18.00 la Teatrul Odeon din Chişinău, Republica Moldova.

 

Carmen Olaru
Horia Gumeni
Iaşi, capitală culturală europeană

Festivalul Internaţional al Educaţiei (FIE) 2015 este prilejul cu care publicul din Chişinău primeşte provocarea de a descoperi Iaşul prin prisma aderării la titlul de capitală europeană a culturii 2021. TVR Iaşi lansează invitaţia de a viziona cele 6 filme documentare realizate în cadrul proiectului “Ia’şi Descoperă 2015miercuri, 27 mai, de la ora 18.00 la Teatrul Odeon din Chişinău.

În aceeaşi  seară, de la ora 20.30, filmele din proiect pot fi revăzute de publicul din Iaşi pe ecranele amplasate în faţa Palatului Culturii, în cadrul FIE 2015.

Filmele au fost realizate la finalul lunii martie de jurnalişti din foste capitale culturale europene sau din capitale care aderă la acest titlu:

Atena (Grecia) – Myrto Papadogeorgou, producător independent de film, realizator al seriei de filme documentare despre Atena – “City of Errors”

Santiago de Compostela (Spania) – Mabel Montes, jurnalist la postul public Compania de Radio/ Television de Galicia

Porto (Portugalia) – Adriano Nazareth, director de programe la Radio e Televisao de Portugal

Maribor (Slovenia) – Polona Pivec, realizator de programe la RTV Slovenia

Sibiu (România) – Răzvan Marcu, jurnalist al Trustului Evenimentul din Sibiu

Chişinău, Republica Moldova – Ciro Korol Lopez, jurnalist din Argentina, reprezentantul OWH Studio Chişinău.

Prima proiecţie a filmelor documentare “Ia’şi Descoperă” a avut loc pe 1 aprilie 2015 în Sala Teatrului Naţional din Iaşi, în cadrul evenimentului de gală care a încheiat proiectul din 2015.

 

“Proiectul multianual pe care îl propunem Iaşului se doreşte a fi un eveniment cu tradiţie pentru conturarea brandului de oraş în cursa pentru titlul de Capitală Culturală Europeană în 2021. TVR Iaşi vrea să fie un partener activ în “lupta” cu celelalte oraşe din România înscrise şi ne dorim să avem o abordare creativă asupra imaginii oraşului reflectată cu succes prin viziunea realizatorilor străini.“

Carmen Olaru

Manager de proiect “Ia’şi Descoperă”

 

Detalii despre eveniment puteţi afla de pe site-ul www.iasidescopera.ro şi de pe pagina de Facebook www.facebook.com/IasiDescopera!

19:00 Ziua bună de la Iași

20:00 Spațiul deciziilor

Realizator - Dan Trofin
 

Am urmărit o ediție "Reporter special" - Studenții străini ai Iașului. Joi, 25 aprilie, ora 18:30, la TVR Iași. Realizator - Ioana Doleanu.    

Iașii marilor iubiri:

Întâmplarea e dincolo de ficțiune. Literatura nu întrece viața! Aflați povestea toată de la Oana Lazăr, la "Iașii marilor iubiri". TVR Iași, ...

Despre depresie pe înţelesul tuturor am vorbit marți, la "Tableta de sănătate", la TVR Iaşi de la ora 16.00. O emisiune de Claudia Dănăilă.

 

#tvriasi