loader
Foto

Gala extraodinară Eugen Doga

Un spectacol impresionant din cadrul Festivalului Internaţional al Educaţiei 2014 (FIE 2014).

 

Violeta Gorgos
Cap de afiș

Despre maestrul Eugen Doga se spune că ar fi cel mai mare compozitor român în viaţă, dar, ca un paradox, românii îl cunosc, probabil, cel mai puţin.

În România numele compozitorului este legat mai ales de muzica lui de film, din cele trei producţii cinematografice de succes care au rulat pe ecranele noastre: „Şatra”, „Maria Mirabela” şi „Gingaşa şi tandra mea fiară”.

Opera sa este extrem de vastă şi se compune din lucrări de balet, cvartete, cântece, melodii lirice, muzica pentru piese de teatru și peste de 200 de filme. Celebrul vals din filmul „Gingaşa şi tandra mea fiară” este una dintre cele mai faimoase compoziţii muzicale ale secolului XX. În conformitate cu o decizie specială a UNESCO, acest vals este recunoscut ca fiind unul dintre cele 4 capodopere muzicale ale secolului XX, Ronald Reagan considerându-l drept cel mai bun vals al secolului respectiv.

Maestrul Doga este recunoscut la nivel internaţional, alături de George Enescu, ca unul dintre numele mari ale muzicii clasice.

La FIE 2014, lui Eugen Doga i s-a dedicat o seară speciala, o gală extraodinară cu operele sale. Un spectacol grandios pe care îl puteţi urmări pe TVR Iaşi şi TVR 3.

Gala extraodinară Eugen Doga

Realizator: Violeta Gorgos

 

TVR3: sâmbătă, 2 august, ora 11.00

TVR Iaşi: sâmbătă, 9 august, ora 11.30

şi online pe www.tvrplus.ro.

18:00 Telejurnal Regional TVR Iași (R)

(Reluare)

18:20 Racord (R)

- Glose retrospective - Constantin Tofan Realizator - Violeta Gorgos (Reluare)
 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Ziua Internaţională a Usturoiului | VIDEO

Ziua Internaţională a Usturoiului | VIDEO

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Am pregătit o dimineaţă condimentată. Vineri, 19 aprilie este "Ziua Internaţională a Usturoiului". Vizităm satul unde localnicii cultivă de sute ...

Despre „Adevărata Basarabie”, la

Asociația Tinerilor Români din Afara Granițelor organizează campania „Adevărata Basarabie”. Am călătorit dincolo de Prut alături de Alina ...

 

#tvriasi