Finalul lunii aduce la TVR un nou film disponibil exclusiv online
miercuri, 24 martie 2021
Duminică, 28 martie ora 10.30, până luni, 29 martie ora 10.30, puteţi viziona pe canalul YouTube al Arhivei TVR documentarul "Lume, ia-mă în braţe, eu vin" - un film regizat de Violeta Gorgos de la TVR Iaşi, în coproducţie cu OWH Studio Chișinău.
Alte legături
Violeta Gorgos

Cea de-a treia lună a anului aduce şi cel de-al treilea documentar - producţie valoroasă dar mai puţin cunoscută din Arhiva TVR – ce încheie în mod inedit şi necesar această lună dedicată femeii.

Astfel, duminică, 28 martie de la ora 10.30 până luni, 29 martie ora 10.30, puteţi viziona pe canalul YouTube al Arhivei TVR documentarul  „Lume, ia-mă în braţe, eu vin” - un film din 2015, regizat de Violeta Gorgos de la TVR Iași, in coproductie cu OWH Studio din Republica Moldova. Documentarul spune povestea unei femei care, după 10 ani de inchisoare, încearcă să se reintegreze social.

(w640)

"Lume, ia-mă în brațe, eu vin" este povestea întregii noastre societăți. Lipsită de compasiune. De acceptare. A unei societăți în care oamenii sunt împărțiți. În cei care trebuie să trăiască și în cei care trebuie distruși. Deși regizoarea a insistat că aceasta nu este un film social, eu l-am văzut anume așa. O palmă peste obrazul celor care știu să vadă", arată teotitude.com.
.
(w640)

"Frumuseța acestui documentar constă în faptul că fiecare poate găsi în el povestea care vorbește cel mai bine inimii sale. Povestea societății care nu știe cum să-și accepte copiii rătăciți, povestea statului care se dovedește impotent în fața problemelor foștilor deținuți, povestea sistemului inuman, care funcționează după principiul "cei mai slabi dintre noi trebuie să moară" și, în sfârșit, povestea poveștilor - cea a dramei personale, de dragoste, care întotdeauna va fi deasupra dramei sociale", arată cronograf.md.
.
(w640)

"Producţia realizată în coproductie cu OWH Studio Chişinău urmăreşte povestea Nataliei care, după ani lungi de închisoare, încearcă să se reintegreze în societate, o societate în care foştii deţinuţi reprezintă o minoritate ignorată şi uneori, şansa lor de supravieţuire este doar întoarcerea în închisoare", arată iasifun.ziaruldeiasi.ro.
.
(w640)
.
Filmul a primit 2 nominalizări la Premiile UCIN România, 2017, la categoria ”Film documentar” şi Menţiune la Prix CIRCOM, 2016, la categoria ”Minorităţi în societate".
"Atunci când am pornit filmările care au durat 4 ani, n-am avut o finalitate, să știm unde mergem și ce obținem. A fost..nu știu... a fost soarta să obținem ceva, deși nu știu dacă am obținut ceva pentru că eu cred până acum, că, ba din contră, sunt momente în care am speculat povestea ei și n-am ajutat-o cu nimic, poate ar fi trebuit s-o fi ajutat cumva sau filmul ăsta să fie un element pozitiv din viața ei, dar mă tem că este doar un film", spune Violeta Gorgos în  docuart.ro.

LUME, IA-MĂ ÎN BRAȚE, EU VIN (2015)

regia: Violeta Gorgos; montaj: Letitia Stefanescu; director de imagine: Marin Iliut, Sergiu Ciorescu, producător: OWH TV Studio, Republica Moldova; co-producator: Casa de Productie TVR
cu : Natalia Starikova
.
Partenerii prezentului proiect sunt: Radio Romania şi Liternet.

.

 

 

 

 • 09:00
  Pridvoarele credinţei
  - Anul rugăciunii și al isihasmului- reluare    
 • 10:00
  Liturghia de Duminică
 • 11:30
  Europa 360
  Realizator: Dan Ratiu
 • 12:00
  Cântec şi poveste
  -Festivalul "Constantin Arvinte", ediţia a doua, partea IX-a, cu Ansamblul Artistic Profesionist "Constantin Arvinte" din Iaşi- reluare     
 • 13:00
  Ghici cine vine la cină?
       Ghici cine vine la cină?   - reluare
 • 14:00
  Satul meu
  - Comorile muntelui - reluare
 • 15:00
  Documentar TVR Iaşi
  -Doamna și trenul morții- reluare   
 • 16:00
  Cap de afiș
  -Magia serii- reluare               
 • 17:00
  Povești de istorie
  - Sare și piatră de Buzău- reluare                    
 • 17:30
  Cap compas
  -Moșteniri epirote - reluare        
 • 17:55
  Maşina timpului
 • 18:00
  Telejurnal Regional TVR Iaşi
 • 18:15
  Racord Aurel Vlad
  - Om ieșit din umbră                Realizator: Violeta Gorgos
 • 18:30
  România diversă
  -Moshe Idel- reluare   
 • 19:00
  Concert caritabil “Life will win”
 • 22:00
  Preluare program limba ucraineana
 • 00:00
  Preluare TVR Internaţional