loader
Foto

FILIT 2017

Încă de la primele ediţii, Festivalul Internațional de Literatură și Traducere de la Iași a fost un eveniment bine primit de presa naţională şi internaţională.

 

Andreea Ştiliuc
Cap de afiș

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Considerat a fi cel mai important festival literar din Europa de Est, unic în România ca anvergură, FILIT nu i-a dezamăgit nici anul acesta pe cititori. Organizatorii au promis și au realizat cea mai mare ediție de până acum.

Câteva sute de invitaţi, scriitori, traducători, reprezentanţi ai editurilor, organizatori de festivaluri, critici literari sau manageri culturali au fost în centrul celor peste o sută de evenimente destinate publicului larg, dar şi specialiştilor.

În Sala Mare a Teatrului Național „Vasile Alecsandri” au fost programate întâlniri de excepție, în cadrul Serilor FILIT.Invitaţi au fost scriitorii Jonathan Coe, Mircea Cărtărescu, Olga Tokarczuk, Gao Xingjian (laureat al Premiului Nobel pentru Literatură) şi Jeff Lindsay (creatorul personajului „Dexter”).

Dincolo de întâlnirile de la Teatrul Naţional, FILIT a însemnat o infuzie de literatură în tot oraşul. În licee, la Casa FILIT, Casa Poeziei, dar şi în diferite instituţii de cultură, la Iaşi a fost celebrată cartea în toate formele sale. Invitaţi au fost scriitori din diverse zone de pe glob, dar şi din România. Cea de-a cincea ediţie a inclus două secţiuni noi: Casa Copilăriei, la Palatul Copiilor şi Casa Fantasy, la Biblioteca Județeană „Gheorghe Asachi”, Filiala „Ion Creangă”.

FILIT a beneficiat și anul acesta de Înaltul Patronaj al Reprezentanței Comisiei Europene. Proiectul a fost finanțat de Consiliul Județean Iași, prin Muzeul Național al Literaturii Române Iași.

„Cap de afiș”

imagine - Relu Tabără

montaj - Dragoş Brehnescu

realizatori - Andreea Ştiliuc, Steliana Orăşanu

TVR Iași: joi, 19 octombrie, ora 21.00

TVR 3: marți, 24 octombrie, ora 20.00

21:00 Telejurnal Regional TVR Iași (R)

(Reluare)

21:30 Reporter special

- Căminul de bătrâni, casa de la apusul vieții Realizator - Claudia Dănăilă
 

Fiecare instrument muzical ne transmite farmecul său. Joi, 28 martie, la "Ziua bună de la Iași", s-a discutat despre țambal. Cu Laura Lucescu și ...

Spectacol folcloric ”De la Iași la Chișinău” | VIDEO

De Ziua Unirii Basarabiei cu România, în direct la TVR Iași, miercuri, 27 martie, de la ora 18:30, v-am invitat la spectacolul folcloric ”De la ...

"Forum economic", la TVR3 și TVR Iași | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Miercuri, 27 martie, de la ora 16.00, a fost difuzată o nouă ediție "Forum economic", la TVR3 și TVR Iași.

 

#tvriasi