loader
Foto

FILIT 2017

Încă de la primele ediţii, Festivalul Internațional de Literatură și Traducere de la Iași a fost un eveniment bine primit de presa naţională şi internaţională.

 

Andreea Ştiliuc
Cap de afiș

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Considerat a fi cel mai important festival literar din Europa de Est, unic în România ca anvergură, FILIT nu i-a dezamăgit nici anul acesta pe cititori. Organizatorii au promis și au realizat cea mai mare ediție de până acum.

Câteva sute de invitaţi, scriitori, traducători, reprezentanţi ai editurilor, organizatori de festivaluri, critici literari sau manageri culturali au fost în centrul celor peste o sută de evenimente destinate publicului larg, dar şi specialiştilor.

În Sala Mare a Teatrului Național „Vasile Alecsandri” au fost programate întâlniri de excepție, în cadrul Serilor FILIT.Invitaţi au fost scriitorii Jonathan Coe, Mircea Cărtărescu, Olga Tokarczuk, Gao Xingjian (laureat al Premiului Nobel pentru Literatură) şi Jeff Lindsay (creatorul personajului „Dexter”).

Dincolo de întâlnirile de la Teatrul Naţional, FILIT a însemnat o infuzie de literatură în tot oraşul. În licee, la Casa FILIT, Casa Poeziei, dar şi în diferite instituţii de cultură, la Iaşi a fost celebrată cartea în toate formele sale. Invitaţi au fost scriitori din diverse zone de pe glob, dar şi din România. Cea de-a cincea ediţie a inclus două secţiuni noi: Casa Copilăriei, la Palatul Copiilor şi Casa Fantasy, la Biblioteca Județeană „Gheorghe Asachi”, Filiala „Ion Creangă”.

FILIT a beneficiat și anul acesta de Înaltul Patronaj al Reprezentanței Comisiei Europene. Proiectul a fost finanțat de Consiliul Județean Iași, prin Muzeul Național al Literaturii Române Iași.

„Cap de afiș”

imagine - Relu Tabără

montaj - Dragoş Brehnescu

realizatori - Andreea Ştiliuc, Steliana Orăşanu

TVR Iași: joi, 19 octombrie, ora 21.00

TVR 3: marți, 24 octombrie, ora 20.00

18:00 Telejurnal Regional TVR Iași (R)

(Reluare)

18:15 Racord

- Mozaic Realizator - Violeta Gorgos
 
Comunitatea elenă din Iași, în sărbătoare | VIDEO

Luni, 24 iunie, de la ora 15:00, Olena Popovych vă invită să urmăriți o ediție "România diversă" despre comunitatea elenă din Iași.

"TeleViziunea mea", cu Oltița Cîntec | VIDEO

publicat: duminică, 23 iunie 2024

Duminică, 23 iunie, de la ora 21:00, pe TVR Iași, urmărim o ediție "TeleViziunea mea", cu Oltița Cîntec.

Vineri, 21 iunie, de la ora 9.00, în ultima ediție din acest sezon a emisiunii "Ziua bună de la Iași" de Ziua Mondială a Soarelui nu ne uităm ...

 

#tvriasi