loader
Foto

Festivalul Internaţional de Teatru pentru Publicul Tânăr

Marţi, 21 noiembrie, la „Cap de afiș”, vorbim despre cea de-a X-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru pentru Publicul Tânăr, eveniment ce a adus la Iași peste 500 de participanți de pe 6 continente.

 

Andreea Ştiliuc
Cap de afiș

Din Australia până în Statele Unite ale Americii, din Vietnam până în Canada sau Noua Zeelandă, publicul a putut călători într-un univers artistic variat.

Cea de-a X-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru pentru Publicul Tânăr a avut loc la Iaşi în perioada 5-12 octombrie. Evenimentul a obţinut distincția de „Festival remarcabil” din partea Asociației Europene a Festivalurilor de la Bruxelles, în urma evaluării realizate de către un juriu de experţi, conduși de Sir Jonathan Mills, fost director al Edinburgh Fringe Festival.

Nenumărate exclusivități au figurat și anul acesta în program, prin prezența în premieră în România a unor invitaţi veniţi din Statele Unite ale Americii, Brazilia, Marea Britanie, Noua Zeelandă, Australia, Vietnam, Canada, Africa, Senegal, Nigeria, Georgia, Ungaria, Turcia, Grecia, Burkina Faso, Polonia etc.

Vizând categorii diverse și largi de spectatori, de la preșcolari la adolescenți, maturi și seniori, FITPTI a inclus o ofertă variată: teatru, teatru-dans, teatru coregrafic, performance, musical, concerte, noul circ, ateliere, marionete, lecturi publice, animație, lansări de carte, proiecții de filme, conferințe, seminarii pentru tinerii critici.

O zi de Prolog exclusivist (compania "Bread and Puppet Theatre" și expoziția "Selfie Automaton"), o zi de showcase Teatrul „Luceafarul” și alte 8 zile de festival au alcătuit un program dinamic, care a atras 30.000 de spectatori, în spațiile Teatrului„Luceafarul”, principalul organizator, dar și în alte 20 de locuri din oraș.

„Cap de afiș”
realizator - Andreea Ştiliuc
TVR Iași: duminică, 5 noiembrie, ora 21.00

TVR3: marţi, 21 noiembrie, ora 20.00

18:15 Racord

- Mozaic Realizator - Violeta Gorgos

18:30 Iașii marilor iubiri

- Locul inimii Realizator - Oana Lazăr
 
Comunitatea elenă din Iași, în sărbătoare | VIDEO

Luni, 24 iunie, de la ora 15:00, Olena Popovych vă invită să urmăriți o ediție "România diversă" despre comunitatea elenă din Iași.

"TeleViziunea mea", cu Oltița Cîntec | VIDEO

publicat: duminică, 23 iunie 2024

Duminică, 23 iunie, de la ora 21:00, pe TVR Iași, urmărim o ediție "TeleViziunea mea", cu Oltița Cîntec.

Vineri, 21 iunie, de la ora 9.00, în ultima ediție din acest sezon a emisiunii "Ziua bună de la Iași" de Ziua Mondială a Soarelui nu ne uităm ...

 

#tvriasi