loader
Foto

Galerie foto

“Eşti cu pluta?“ - Da, pe Bistriţa

 

Margareta Andreescu
Satul meu

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Chiar daca exclamaţia  “Eşti cu pluta! “ a căpătat o conotaţie celebră peiorativă, se pare că expresia poate redobândi sensul iniţial prin reînvierea unei tradiţii de mulţi uitată. Un fost profesor universitar din Lunca Gâştii, judeţul Neamţ, a parcurs împreună cu un grup de prieteni temerari traseul vechilor plutaşi, Broşteni –Fărcaşa, pe apele deloc blânde ale Bistriţei.

Tot la Broşteni, turiştii pot vizita bisericuţa de lemn în care a învăţat Ion Creangă şi stânile din împrejurimi. Aici sunt serviţi cu balmoş şi tocăniţă gătite după reţete de sute de ani. În satul Neagra din Broşteni, un fost miner care s-a apucat de păstorit şi spune că brânza sa este cea mai bună pentru că aici oile pasc doar plante medicinale. Zona are o istorie aparte dat fiind faptul că între cele două războaie mondiale aici se fabrica brânza pentru Casa Regală.

"Viaţa la ţară"

sâmbătă, 1 iulie, ora 07.00

O emisiune realizată de Marga Andreescu, Adrian Vulpe şi Radu Bogdan

22:00 Preluare TVR3

7:00 Mașina timpului

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Ziua Internaţională a Usturoiului | VIDEO

Ziua Internaţională a Usturoiului | VIDEO

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Am pregătit o dimineaţă condimentată. Vineri, 19 aprilie este "Ziua Internaţională a Usturoiului". Vizităm satul unde localnicii cultivă de sute ...

Despre „Adevărata Basarabie”, la

Asociația Tinerilor Români din Afara Granițelor organizează campania „Adevărata Basarabie”. Am călătorit dincolo de Prut alături de Alina ...

 

#tvriasi